MO13-1 start competitie na winst in beker

Een mooie zonnige dag op sportpark Wagenaars gaan de meiden de strijd aan tegen best vooruit. Na het startschot van de scheidsrechter begint de bal te rollen. De eerste 5 minuten is er een overwicht van de tegenstander en komt odc niet onder de druk uit. Te korte ballen geven de tegenstander kleine kansjes maar door goed verdedigen en keepen blijft het 0-0. Na wat kleine kansjes voor best vooruit komt ook odc eruit met wat kansjes op links en test met schoten vanaf de 16 de keeper maar doordat de afstand net te groot is kan de keeper ze makkelijk pakken. De rest van het spelbeeld van de eerste helft is een kopie van de eerste 10 minuten. De tegenstander heeft wat meer kansen dan odc waardoor het voor odc ook lastig is om eronder uit te voetballen. Zeker zijn er kansjes voor odc en zelfs voor rust komt er kans op de keeper maar door twijfel blijft de aanval steken rond de 16. Verhouding is nu op het veld 45%-55%. Vandaag liggen er zeker kansen maar ook het gevaar van de tegengoal. Een vermakelijk eerste helft komt te einde en fluit de scheidsrechter voor de ranja.

Na een korte pauze staan beide teams weer klaar maar 1 belangrijk iets missen ze. De scheidsrechter!! De dames hoeven geen volledige pauze en hebben nog energie genoeg. Vanuit de hoek komt de scheidsrechter aangerend en fluit voor de start van de 2de helft. Hoe zijn de instructies van beide coaches naar de dames. Tactiek verandering ? Fysieker spelen ? Langere passes? We gaan het zien. Het begin is gelijk aan de eerste helft waarin we kunnen zien dat best vooruit iets meer de overhand heeft. Odc komt niet verder dan rand 16 en komen er dus ook geen kansen. Na 10 minuten komt odc eruit door een mooie bal op Fay die de bal door het midden mee neemt en zelf scoort en odc hiermee op een 1-0 voorsprong zet. Het gejuich was te horen door mij als verslaggever maar heb niks gezien. Even naar binnen om iets te halen en er wordt gescoord. Moet ik blijven kijken of is het beter voor het team dat ik af en toe niet kijk! Jammer dat er geen herhaling is maar volgens de ouders was het een schitterende aanval met panna’s, salto’s en allerlei acrobatische taferelen waarmee de goal in geuren en kleuren wordt herhaalt. Nog dit typende komt odc weer met een aanval maar door een carambole gaat de bal weer weg en is de kans verkeken. Maar dan ineens fluit de scheidsrechter voor hands in de 16. Weinig mensen die dat gezien hebben en zelfs de dames in het veld gaan door omdat ze niks gezien hebben. Maar de scheidsrechter is resoluut en kent de pingel toe. Julia neemt de aanloop en schiet strak binnen en zet odc op een ruime voorsprong van 2-0. Na deze goal krijgt odc vertrouwen en vleugels en wordt bij vlagen de tegenstander voorbij gelopen. Even later volgt een lange rush door het midden van Tess met 4 verdedigers om haar heen maar schut iedereen van zich af en schiet de bal binnen en maakt er 3-0 van. De rest van de 2de helft heeft odc de overhand en is het spelbeeld ten opzichte van de eerste helft andersom en mogen de meiden trots zijn op wat ze bereikt hebben. Ondanks de discutabele penalty een mooie Overwinning Door Combinatie.