Mooie treffers in Oirschot

De start vanmorgen voelde stukken vroeger dan normaal voor het team van jo9-2. Het was wennen op dit veld. En zo nog wat redenen van een slow-start. De teamleden starten op hun posities. Er was deze week extra op getraind, maar voelde ook wel wat meer als zoeken voor enkelen.

Tije startte in de goal in Oirschot. Oirschot was voor ons bekend om zijn fysiek sterke spel. Zij starten vrij snel met een openingstreffer vanuit een mooi overspel. De druk werd hoog opgevoerd. Teun stond sterk te verdedigen. Met het gladde veld schoof via hem helaas ook de 2e bal voor Oirschot snel in de netten van ODC. 2-0
Finn en Pleun weten elkaar voorin goed te vinden in voorzetten naar elkaar. Het publiek kreeg duidelijk een leuke wedstrijd te zien, zoals beide teams aan elkaar gewaagd de druk opvoerden, mooi overspeelden en snelle acties maakten. Enkele keren wisten de aanvallers van Oirschot de goed verdedigende Fender, Teun en Ruben te passeren, maar ook Tije wist een aantal goals prachtig te stoppen.
Vanuit de druk van achter weet Ruben diverse tegenspelers te passeren terwijl Thijs, Jurre en Thijs het veld breed houden. Ruben maakt dit prachtig af met een 2-1 doelpunt.

Uitverdedigende actie vanuit de zijlijn doorgezet door Jurre en Teun richting Pleun. Zij weet op mooie wijze een goal met panna te maken. 2-2 Kort daarop volgt een mooie voorzet van Thijs richting Pleun die via de binnenkant paal weet te scoren. 2-3.
De verdedigers helpen elkaar volop. Oirschot weet de ruimte hierdoor aan de andere kant van het veld te gebruiken en 3-3 te scoren.
In de 2e helft staat Jurre zijn mannetje als keeper. En hoe! Odc heeft de posities en het teamspel gevonden. Er wordt in de start door iedereen druk gezet. Vanuit verdediging geeft Fender een mooie bal richting Pleun welke via Finn heel mooi wordt gescoord. 3-4.

Met het gevoel dat er veel moois kan aan de overkant, zijn de verdedigers enkele malen later terug. Jurre stopt enkele super kansen, dwingt ze af maar kan ook niet voorkomen dat er 4-4 gescoord wordt. Teun laat zijn hardwerkende verdedigende karakter zien, strak op de bal. Vette pech dat de bal voor de 2e keer op rij via hem in eigen doel gaat. 5-4
De kou en het fysieke spel valt steeds zwaarder bij ODC. Een botsing leidt steeds meer tot een huilende ODC speler. Toch wordt door de meesten doorgezet. Vanuit de zijlijn weet Tije de bal prachtig richting goal te vlammen. De keeper kon niet voorkomen dat deze toch in de goal terecht kwam. 5-5.
Ook Oirschot liet zien dat zij allemaal graag wilden winnen. Er werd mooi overgespeeld, ondanks prima verdedigings- en keeperwerk kwam het tegendoelpunt opnieuw. 6-5. Oirschot bleef steeds meer op de helft van ODC spelen, waardoor het de keeper moeilijk werd gemaakt de bal naar eigen team te krijgen. Zij weten van de kansen gebruik te maken en sluiten af met 7-5.

Al met al een gelijkwaardige, mooie maar stevige wedstrijd voetbal. Met gezonde teleurstelling bij enkele ODC’ers over het fysieke spel van de tegenpartij en wetend dat ze ook hadden kunnen winnen, kijken we nu al uit naar volgende wedstrijd.
Vanaf deze week is op initiatief van coach Johan een speciale beker in de roulatie in dit team. De speler van de week! Dit keer koos keeper Jurre dat Pleun de speler van de week is, omdat ze hard werkte en ook nog eens 2x scoorde. Volgende week gaat Pleun deze wisselbeker doorgeven. (en volgens eigen zeggen let zij niet alleen op vriendjes, maar vooral op wie zijn best doet ;-) )



20211106 095046 20211106 094447

Auteur: Bernadette