Multifunctionele match

Dat ODC JO11-1 boordevol kwaliteiten zit was reeds bekend, Vandaag bleek dat het team ook nog eens multifunctioneel is. Vaste keeper Jurgen ging als aanvaller het veld in, Zijn plek in de goal werd over genomen door de geblesseerde aanvaller Jelt. Beide spelers speelden verdienstelijk in de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie, welke met 1-3 werd verloren van Wilhelmina Boys JO11-1.

Een herfstachtig Sportpark Wagenaars was op deze koude, winderige en gure ochtend het decor voor de wedstrijd tussen de beide rood/wit/blauwe formaties. Om vergissingen te voorkomen was ODC zo vriendelijk om in blauwe shirts aan te treden. Naast de al genoemde multifunctionele wissel was ook Miron van ODC JO11-3 als invaller toegevoegd aan het team. Sport verbroedert, dus ook deze jongen, afkomstig uit Eritrea, werd al snel opgenomen in het team en deed dat naar behoren.

In de achtste minuut is het de club uit Best die de score opent. De goed keepende Jelt pareert een schot van afstand, maar kan niet voorkomen dat uit de rebound de 0-1 wordt aangetekend. Terwijl het weer steeds slechter wordt, gaat ODC op zoek naar de gelijkmaker. Jurgen ontvangt de bal, twijfelt geen moment en schiet van grote afstand raak, 1-1, Een vreugde/explosie op het veld, het hele team is dolblij voor Jurgen en laat dat duidelijk merken.

Na rust is het Wilhelmina boys dat de touwtjes in handen neemt. ODC komt niet veel aan voetballen toe, waardoor er weinig kansen meer gecreëerd worden. Een schot van Roel gaat net naast en Jurgen schiet op de buitenkant van de kruising, of was het er net achter? Aan de andere kant is het Wilhelmina Boys dat op 1-2 komt. En even later wordt een strak genomen corner door de Bestse speler als een "Virgil" prima binnen gekopt.

De najaarscompetitie eindigt hiermee met een 1-3 nederlaag. In de eindstand van deze Hoofdklasse eindigt ODC in de onderste regionen, maar niet geheel onderaan. Hopelijk kan dit team na de winterstop wederom Hoofdklasse spelen, om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

Op naar de winterstop met op 27 december het Kerstzaalvoetbal in De Braken, op 4 januari het sterk bezette Indoorsoccer toernooi in Oisterwijk en op 11 januari het VTT-ELITE-toernooi op het sportcomplex van FC Engelen.

Namens spelers, trainers en ouders iedereen prettige feestdagen toegewenst en op naar een sportief en gezond 2020!



20191214 093324

Auteur: Arien Egge