Nacompetitie dreigt voor ODC na twee late tegengoals

Het zag er lange tijd goed uit voor ODC. In Haarsteeg stonden de tricolores tot de 85e minuut met 0 - 1 voor door een treffer van Ayoub Omair. In de slotfase ging het echter toch nog mis en kon de thuisploeg tot twee keer toe raak schieten. Door de 2 - 1 nederlaag is ODC na de voorlaatste speeldag afgezakt naar plek 10 en dreigt er nacompetitie om lijfsbehoud gespeeld te moeten worden.

De laatste twee duels van de competitie moest ODC eigenlijk winnen om zeker geen nacompetitie te hoeven spelen. De uitwedstrijd tegen Haarsteeg was de eerste van die twee. De mannen van trainer Piet Drijvers wisten wat hen te doen stond en kregen al snel een goede kans. In de tweede minuut werd een vrije trap van Ayoub Omair door Dirk van der Struijk met het hoofd scherp voor het doel gebracht maar er was geen teamgenoot meegelopen om de bal binnen te schieten. In de beginfase had de Boxtelse ploeg het beste van het spel maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Na ongeveer een halfuur spelen, nam de thuisploeg meer het initiatief. Maar ook dat leidde niet tot grote kansen. Vlak voor rust kwam ODC opeens aan de leiding toen Lennart Sannen goed bij de les was. Hij ontfutselde een verdediger van Haarsteeg de bal en zette Omair vrij voor het doel. De jonge aanvaller rondde het vervolgens knap af: 0 - 1.

Na rust werd het spel van het Boxtelse team er niet beter op. De ploeg liep vooral achteruit en liet de thuisploeg komen. In de 58e minuut leidde dat tot een kans voor Dave Treuren maar die had het vizier niet op scherp staan. ODC kwam er sporadisch uit en kreeg wat kleine mogelijkheden via Tijn Trommelen en invaller Anir Mairouche. Tien minuten voor tijd leek Haarsteeg op 1 - 1 te komen. Met een fantastische redding wist keeper Robbie Roelofs echter te voorkomen dat Rick van Mil de gelijkmaker binnenschoot. Het bleek uitstel van executie want in de 85e minuut ging de bal op de stip na een overtreding in het ODC-strafschopgebied. Koen Sleutjes kende geen genade en bracht Haarsteeg naast ODC: 1 - 1. In het restant van de wedstrijd was te zien dat allebei de ploegen vol voor de drie punten gingen. De sterk ingevallen Jop Broeren zorgde namens ODC een aantal keren voor doelgevaar. Helaas leidde het niet tot Boxtelse treffers. Het was daarom extra zuur dat er diep in de blessuretijd nog een doelpunt aan de andere kant viel. Dit keer had Treuren het vizier namelijk wel op scherp staan en zette hij de 2 - 1 eindstand op het scorebord.

Door deze nederlaag zal het voor ODC erg moeilijk worden om de nacompetitie te ontlopen. Het team van trainer Drijvers staat nu 10e met 28 punten uit 23 wedstrijden. Alleen als de tricolores op de laatste speeldag zelf winnen en zowel SCG’18 als BVV wint niet, klimt ODC naar de veilige 8e plaats op de ranglijst. Deze laatste speeldag wordt afgewerkt op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei. ODC speelt dan om half drie in Den Bosch tegen DBN’22.

Auteur: Sjef Engelbart