Nuttige oefenpot met winst op DVG

Hoofdklasser verslaat Tweede Klasser met 2-13


Een nieuw seizoen met nieuwe trainers en een gewijzigde selectie voor ODC JO15-1. Jan van Oirschot en Joep v.d. Meijden zijn de nieuwe trainers en vormen samen met "oudgediende" Rowan van Alebeek de technische staf. Ook in de selectie enkele wijzigingen; Wassim Bezbiz vertrok naar OJC Rosmalen en Jurgen van der Pasch koos voor het keepersavontuur bij DVG JO15-1, de tegenstander van vandaag..

Op Sportpark De Roode Bleek, waar af en toe een lekker zonnetje doorbrak tussen de wolken, werden de degens gekruist met de leeftijdgenoten van DVG, een onvervalste derby. Al snel blijkt het klasseverschil tussen beide teams wat het bijhouden van de doelpuntenmakers overbodig maakt. Ondanks dit verschil is een oefenwedstrijd altijd leerzaam met het oog op de start van de competitie, die met rasse schreden nadert.

Met een 1-9 voorsprong gaat ODC rusten en in de tweede helft loopt de score op naar een eindstand van 2-13. Het mag gezegd worden dat DVG gezien het niveauverschil verdienstelijk speelde, waarbij met name de vrouwelijke middelvelder zeer aardig "haar mannetje" stond.

Keeper Stein de Groot van ODC wist nog een penalty te stoppen, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter van ODC (de vader van Stein!) goed stond op te letten en zag dat zijn zoon te vroeg van de lijn kwam. Dit gaf DVG de kans om de penalty nog een keer te nemen en nu wel te scoren.


Aanstaande zaterdag de start van de competitie (uit tegen RKVVO, aanvang 13.00 uur) en aanstaande maandagavond de (uit-)oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen met oud ploeggenoot Wassim Bezbiz in de gelederen, aanvang 19.00 uur.



20230826 132246 EDIT

Auteur: Ariën Egge