O12-2 bekert verder door doorzettingsvermogen

Eerder dan rest weer een wedstrijd omdat we door waren in de beker. Vandaag uit naar maliskamp op een zo lijkt het prima grasveld na al de regen en de zon die erdoor komt geeft de burger moed. Na wat tactischse besprekingen en warmdraaien op het veld is het om 12.00 uur dan toch echt tijd om te gaan beginnen. Vlak voor de wedstrijd steekt echter de wind op en odc speelt als eerste tegen de wind in. Ballen komen wat moeilijker vooruit maar de eerste 5 minuten gaan gelijkwaardig op. Na een 6 minuten komt maliskamp eruit en halen een corner uit de aanval. Deze wordt genomen , gaat richting de penaltystip en dan komt Jan de wind opzetten en krult de bal zo de goal in en staat odc achter met 1-0. Wat een klote goal om tegen te krijgen. Na de aftrap laat odc zien dat ze vandaag niet gekomen zijn om ingemaakt te worden en geven goed gas. Diverse kansen gaan over en langs maar ze kloppen op de deur bij de tegenstander. Met nog een minuut te gaan is het odc dat wederom de aanval neemt en met een mooi doelpunt door goed combinatiespel is het 1-1 en verdiend ook gezien het spelbeeld. Het tweede kwart kunnen we kort over zijn. Kansen over en weer maar geen goals. Een evenwichtige en spannende pot. De scheidsrechter geeft aan dat als het na het eindsignaal nog gelijk is er penalty’s genomen worden. De kinderen vinden dat wel gaaf maar de trainers niet. Penalty’s ?... jaaaaa. En als je die verliest dan zegt de trainer. Das toch niet erg na de wedstrijd zeggen ze......nou zegt de trainer dit is anders. Als je die verliest lig je eruit. Ooohhhhhh dan gaan we gewoon WINNEN vandaag roepen ze bijna in koor. Zo mogen we het horen inderdaad. Het derde kwart lijkt voorbij te hobbelen zoals het tweede maar vlak voor rust prikt odc een belangrijke goal binnen en staan ze toch wel verdient op voorsprong. Alles gaat nu met de wind mee en sommige vliegen zelfs het terrein af de bossen en sloten in. Een kleine omzetting in de rust en het vierde kwart gaat van start. Odc gaat ineens moeilijker voetballen , maliskamp gaat alles geven en geloven er nog in en terecht ook. Met nog 7 minuten op de klok zien de trainers dat het zo niet kan blijven gaan zonder tegendoelpunt en grijpen in op 2 posities. Vanaf dat moment begint het ineens te draaien en lijken ze vleugels te krijgen . Maliskamp lijkt een schim van de eerste 3 kwarten en kan het niet belopen. Waar het in de vorige wedstrijd op basis van conditie nog mis ging gaat het nu goed. Met vallen en opstaan leert men zullen we maar zeggen . Een mooie aanval met een schot en de bal komt tegen de netten en tussen de palen en zo staat odc op 1-3. Na de aftrap nemen ze meteen over want nog geen minuut later maakt odc de 1-4. Met een bekeken schot vanuit links in de rechtse hoek. Odc zit op rozen en maliskamp is de weg even kwijt. Met nog een minuut te gaan neemt odc het heft weer in handen na even rustig aan gedaan te hebben en verdienen nog een corner. De corner wordt voor geslingerd en knap binnen gekopt en zo staat de eindstand op 1-5 omdat de scheids na deze goal direct affluit voor het einde en kan odc weer verder kijken in de beker.!!!

Auteur: Emiel