O12-2 sleept overwinning over de eindstreep

Vandaag mag odc jo12-2 thuis aantreden als huidige nummer 3 tegen de nummer 4 zwaluw. Een koude maar zonnige droge ochtend voor een leuke pot voetbal. Even warm draaien en dan kan de wedstrijd beginnen om 10.15 uur. Direct na de aftrap van zwaluw neemt odc het heft in handen en zet goed druk op de tegenstander. Na 5 minuten voetballen is het jens die de 1-0 voor odc binnen tikt. Een mooie aanval met veel druk op de tegenstander die het niet kan belopen en zet odc dus verdient op voorsprong. Na de goal blijft odc goed druk zetten maar een goal extra in het eerste kwart valt niet. Een wissel in de rust is aanstaande waarna het tweede kwart kan beginnen. Ook het tweede kwart komt zwaluw niet aan voetballen toe omdat odc goed blijft voetballen. Druk zetten, elkaar aanroepen, vrij lopen ; basisdingen die er na een paar wedstrijden niet gezien te hebben weer mooi tot uiting komen. Een genot als ouder en toeschouwer om naar te kijken. Na 24 minuten voetbal komt daar dan ook de terechte 2-0 voor odc en die komt van de slof van Niels. Met nog ruim 5 minuten te gaan lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor odc. Wederom een aanval van odc met een voorzet en daar staat taha die een schitterende omhaal maakt met de bal maar deze verdwijnt helaas net langs de goal. De vele oeehhhhsss en aahhssss komen vanuit de kant waar de ouders staan. Deze fraaie omhaal verdiende meer. Nog een paar gemiste kansen en dan fluit de scheids voor de rust. Even wat bespreken en aangeven dat het goed gaat. Ga zo door en de andere goals zullen vanzelf volgen. Direct na het fluitsignaal komt jens vanaf links en schuift binnen 1 minuut in het derde kwart op 3-0 voorsprong. De tegenstander begint te mopperen onderling en dat is een goed teken voor odc. Door dus meteen druk te zetten komen ze er niet uit en lijkt werkelijk niks in de weg te staan voor een overwinning. Echter na de snelle goal laat odc zich wat inzakken en tikt de bal rustig over en dolt zo af en toe met de tegenstander. Een goal valt er niet meer in het derde kwart en zo blijft het toch enigszins spannend. De vorige wedstrijd tegen de zwaluw was er ook dit verschil en kwamen ze toch terug en maakte odc het zich moeilijk. Laten ze dit vandaag weer gebeuren in het laatste kwart? De trainer haalt deze statistieken aan en de spelers beloven zich voor 200% in te zetten in het laatste kwart. Het laatste kwart gaat van start en odc zet wederom meteen druk. Na 4 minuten in het 4de kwart is het jean die er 4-0 van maakt en de score uitermate comfortabel maakt. Niet veel later maakt odc een einde aan de illusie van zwaluw want door de 5-0 van Niels en de 6-0 van jaydion is de wedstrijd we gespeeld. Met nog een paar minuten te gaan lijkt odc op meer uit. Een voorzet vanuit links komt voor de goal Nevis de voet van een verdediger en dus een eigen doelpunt wordt het zelfs 7-0. Na de aftrap lijkt odc het wel te geloven en dat geeft de zwaluw een kans vanaf rechts om nog eenmaal een kans op goal te maken voor het einde van de wedstrijd. De bal wordt voor geslingerd en door nu een eigen doelpunt van odc wordt de eindstand 7-1. De scheids fluit voor het einde en daarmee sleept odc weer 3 punten binnen. Volgende een spannende pot op de agenda. Thuis tegen de koploper van de vlijmense boys. Deze hebben gelijk gespeeld tegen de nummer 2 haarsteeg. Dit betekent dat de nummers 1 en 2 nu maar 1 punt voor staan op nummer 3 odc. Een spannende race in de strijd om plek nummer 1.

Auteur: Emiel