O12-2 start met oefenzege

Jo12-2 na de winterstop starten met overwinning in oefenwedstrijd.
Winterstop voorbij, nieuwe sterkere competitie bekend, trainingen gestart en nog ruimte voor 2 oefenwedstrijden. Vandaag thuis tegen Schijndel. Met een regenachtige ochtend start het warmlopen waarna de wedstrijd kan beginnen en de toeschouwers aandachtig kijken vanonderuit de paraplu’s hoe het zal gaan nadat de kinderen weinig tot niks ( op een enkeling na ) aan de conditie hebben gedaan. Een mooie graadmeter om te kijken waar we staan en of we de eerste seizoenshelft een mooi gevolg kunnen geven. Schijndel trap af en speelt de bal wat rond. Odc stapt goed in en veroverd al snel de bal. Na wat spel onderling heen en weer komt odc wel bij de goal van Schijndel maar daar staat een keeper die laat zien niet gemakkelijk gepasseerd te willen worden. Na 4 minuten gebeurt het dan toch door Niels die de eerste maakt dit seizoen en odc op voorsprong zet. Na de goal gaat het spel op en neer met een lichte overhand van odc. In de 11de minuut betaald zich dit uit door een goal van Jean en schiet odc daarmee op een 2-0. Na de goal houdt Schijndel goed stand tot de rust van het eerste kwart. Na rust gaat odc verder met druk zetten maar Schijndel stapt telkens goed uit en voorkomt daarmee dat odc in de buurt van de goal kan komen. Vlak voor rust laat Schijndel zich dan toch verassen en is het jaydion in de 26ste minuut die de 3-0 maakt en jens die de 4-0 een minuut later binnen tikt. Een paar minuten later kijkt de scheidsrechter op z’n klok en fluit af voor de rust. Een verdiende 4-0 voorsprong gezien het spelbeeld maar uiteraard wel een aantal aandachtspunten om aan te werken voor de trainers en spelers. Een korte pauze is genoeg voor beide teams en stappen het veld weer op waar de regen plaats heeft gemaakt voor de zon en het een stuk fijner voetballen is voor beide teams. Meteen naar rust begint odc fel met een counter naar voor en kan taha makkelijk inprikken en z’n doelpunt mee pakken en odc op 5-0 zetten. Schijndel laat zich niet kennen en voetbalt weer vrolijk verder met af en toe mooie acties waarmee odc te kijken wordt gezet. Simpel spel is de basis en dat laten ze ook goed zien. Odc laat zich echter ook goed zien en stand is er ook na maar ze moeten wel blijven gaan en niet denken dat de buit al binnen is. Met nog 5 minuten te gaan in het derde kwart is er een corner voor odc die ingedraaid wordt en binnen wordt gekopt door Ryan en zo staat het 6-0. Na die goal is Schijndel gebroken want nog voor rust is het Niels met de 7-0 en Ryan met de 8-0. Nog 2 minuten te gaan en de bal gaat weer richting de keeper en in taha met z’n grote teen net de bal aantikken die langzaam achter de keeper lijkt te verdwijnen. De keeper geeft niet op en rent er achteraan om de bal nog uit de goal te houden. Met een uiterste poging duikt hij richting de goal maar het is helaas net te laat want de bal rolt over de lijn en staat het 9-0. Na de goal blijft de keeper geblesseerd liggen en voelt aan z’n rug. Tijdens zijn laatste poging is hij hard op de aluminium ligger terecht gekomen en heeft veel last van zijn rug en moet gewisseld worden. Na de wissel scoort taha nog de 10-0 en is het rust. De wedstrijd is beslist en er is nog een kwartier te gaan. Na het fluitsignaal van de start van het laatste kwart lijkt Schijndel echt aangeslagen en odc heeft vrij spel . Een vroege corner die wederom wordt binnen gekopt door Ryan is het startsein voor een doelpuntrijke laatste kwart. Na deze goal is het jaydion die de 12-0 maakt een minuut later. Jens met de 13-0 in de 51ste minuut. Noud met de 14-0 een minuut later. Jean met de 15-0. En een tikkie van taha die via een speler van Schijndel in eigen goal gaat en zo staat het 16-0. Nog voor het einde van de wedstrijd is het jaydion met de 17-0Niels opkomend met de 18-0 en als laatste jens met de 19-0. Hiermee eindigt de wedstrijd geflatteerd gezien de eerste helft van Schijndel maar is de overwinning dik verdiend. Vanmiddag een leuk uitje georganiseerd door ouders/trainers van odc met om 14.00 uur frietjes bij odc en dan indoor Soccer in Oisterwijk. Na de gezellige middag is het weekend en dan op naar de volgende oefenwedstrijd. Wederom thuis om 10.15 uur en nu tegen UNA 12-2.

Auteur: Emiel