O12-2 weet de punten thuis te houden

Vandaag eerste officiële wedstrijd van jo12-2 thuis tegen de vlijmense boys. Na de afgelaste pot van vorige week mag jo12-2 vandaag aantreden tegen rivaal vlijmensche boys. Een echte kraker zoals vorig seizoen wel bleek en odc in de allerlaatste secondes de overwinning binnen sleepte. Een belangrijke pot toen die de ommekeer was in de top 3 en uiteindelijke leidde tot het kampioenschap. Ook een beladen wedstrijd die veel teweeg bracht bij ouders en kinderen. Wat is nu mooier om dan vandaag het dunnetjes over te doen en dan de 3 punten thuis te houden. De spanning is voelbaar aanwezig bij de teams en ook de ouders. Een groot meegekomen gezelschap vanuit de tegenstander zorgt ervoor dat de kant goed gevuld is er de tegenstander komt voor revanche. Exact 10.15 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en zijn we los. Een doordacht plan van de trainers is meegegeven aan de spelers. De eerste 10 minuten gaan gelijkwaardig op met een tikkeltje ligt voordeel voor odc. Kort erop en vast zetten was 1 van de taken die goed uitgevoerd wordt. Links en rechts worden er wat speldenprikjes uitgedeeld maar nog geen echte kansen met doelpunten. Met nog 5 minuten op de klok voor het einde van het eerste kwart is er dan toch een goal en wel voor de tegenstander. Luid gejuich klinkt er vanaf het veld en de zijkant. De jongens peppen elkaar op om meteen na de aftrap vol in de aanval te gaan. Dit gebeurt ook direct en de tegenstander staat erbij en kijkt erna. Want door het midden rukt odc op, een passes op links en daar komt jens aangevlogen en prikt binnen een minuut na de tegengoal de bal in het netje met een prachtig doelpunt en zo staat het verdienstelijk al heel snel weer 1-1. Een doelpunt die vanaf de ouders wordt betiteld met : hij zwoof er naar toe. Ja mensen, de meest exotische woorden hoor je soms van de ouders tot groot gelach en geschater van andere ouders. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor een rustmomentje. Een dubbele wissel is aanstaande en na de korte rust gaat odc verder met druk zetten. Er komen wat kansen over en weer maar tot gevaarlijke situaties lijkt het niet te komen en zo hobbelt het tweede kwart ook evenwichtig voorbij en is het rust. Moet er iets veranderen ? Moeten we zo door gaan. De trainers denken hard na over hoe verder. Wat geschuif en wederom een dubbele wissel en dan kan het derde kwart van start. Direct na de aftrap laat odc toch zien geen genoegen te nemen met een gelijkspel en neemt het heft in handen. Soms zo graag dat er achter ook risico’s genomen worden. Door aangeven van de trainers blijven de spelers goed op hun positie en strijden voor elke meter. Links en rechts lijkt echter de vermoeidheid in de benen te komen. Na een 7 minuten in het derde kwart komt odc met een aanval op links naar voor. Een voorzet maar de bal wordt gered door tegenstander. Echter door slecht uitverdedigen staat Taha op de juiste positie en duwt met z’n grote teen de bal achter de keeper en zet odc verdienstelijk op voorsprong en dat is te horen ook. Wat een gejuich vanuit het team en de zijkant. Na de goal dendert het derde kwart voorbij en is er een kleine pauze. Een steek in de zij, wat mank geloop, rode wangen, alles geven ze vandaag om ze een poepie te laten ruiken. Ze zijn gebrand op de overwinning maar er is nog een 15 minuten te gaan met reeds licht vermoeide spelers. Nog een kwartier te gaan en dan blijven de 3 punten thuis bij odc maar het spelbeeld en de tegenstanders geven aan dat die nog niet zo makkelijk is en er vol voor gaan. Direct na de aftrap begint odc een vloeiende aanval waarna de bal in het midden komt en Niels het maar is probeert. Hij legt de bal goed , haalt zijn been naar achter en schiet..........goallllllllllll. Wat een gejuich nu het verschil al vroeg 2 doelpunten is. Na de aftrap neemt odc direct het heft weer in handen en schakelt perfect om. Iedereen schuift mee op en zo ook jaydion die achterin staat maar mee doorschuift. Hij krijgt de bal terug en besluit maar is uit te halen. En BAM binnen een minuut na de 3-1 is het al 4-1. Bij de tegenstander gaan de kopjes hangen en zie je de vermoeidheid toeslaan. Odc lijkt op rozen en begint wat te zweven over het veld met soms echt mooie combinaties. Zoals odc ook heet ....overwinning door ........juist.!! Tijdens de rust hebben de trainers Noud in de spits gezet die even geschrokken keek omdat de back positie hem beter ligt. Handig ? Tactisch? Een wel doordacht plan om de tegenstander helemaal KO te krijgen. Of odc lijkt dus nu echt te “zwoven” over het veld of de tegenstander lijkt echt gebroken maar niet veel later is daar wederom een goal van odc en nu door onze gelegenheidsspits Noud. Alsof het z’n zoveelste doelpunt is juicht hij en sprint daarna weer terug naar de middellijn. Met nog een kleine 10 minuten op de klok lijkt de overwinning wel in de pocket. De tijd verstrijkt in het voordeel van odc wat lekker aan het ballen is. Een aanval op links wordt gekeerd en zo mag Samir indribbelen. Hij begint te dribbelen en speelt snel de bal op Noud die recht voor de keeper staat. Echter neemt Noud niet aan maar doet z’n voet omhoog. Wat doe je ? Huh? Wat gebeurt er ? Door een handig trucje schiet de bal door voorbij de keeper en komt de 6-1 op naam van Samir die ook zo een goaltje mee pakt in een geweldige wedstrijd van odc. Niet veel later is het voorbij en fluit de scheidsrechter af en springen de spelers in elkaars armen van blijdschap. Een beladen wedstrijd vorige keer met spanning tot het laatste kwart en het doorzettingsvermogen van de spelers hebben de tegenstander doen breken. Een welverdiende overwinning van jo12-2. Knap spel van Jay, Tigo, Noud, Caelen, Niels, jaydion, Samir, Taha, Jens en Jean. Een mooie Overwinning door combinatie en trotse trainers en ouders en grote brede glimlachen op de gezichten van alles en iedereen met een rood-wit-blauw voetbal hart.

Auteur: Emiel