O12-2 wint relatief simpel

Odc jo12-2 wint relatief simpel uit bij scg

Een uitwedstrijd bij scg om 11.45 staat op het programma. Hetzelfde team waar ze in de beker ruim van wisten te winnen staat vandaag op het programma voor de competitie. Een nederlaag van vorige week die nog nadreunt na onderschatting van de tegenstander zal vandaag odc met een ander instelling de wedstrijd in moeten gaan. Nog even warmdraaien en dan kan de wedstrijd beginnen. Of toch niet ? Nadat de scheids zich is komen melden is die plots weer verdwenen en is het wachten en zoeken waar die is. Na wat gebel door de tegenpartij besluiten ze om zelf te gaan fluiten zodat de wedstrijd kan beginnen. Odc laat duidelijk merken vanaf de start om de 3 punten mee terug te nemen naar huis en zet goed druk op scg. Na 3 minuten spelen is het dan ook al meteen raak door Caelen en staat het 0-1 voor odc. Het vertrouwen zit er meteen in. Na de aftrap lijkt odc toch de tegenstander weer te onderschatten want ze laten de teugels vieren en scg het spel te laten maken. Ballen komen niet aan, ballen die te slap worden ingespeeld en coaching is ver te zoeken. Scg profiteert hier optimaal van en maakt binnen 5 minuten na de tegengoal de gelijkmaker. Na de gelijkmaker gaat het spel op en neer tot de 2 minuten rust signaal maar vallen er geen goals. Een wissel is aanstaande en kan het 2de kwart beginnen. Odc begint meteen met druk zetten en de ballen vliegen over en langs te goal van scg maar gaan er niet in. Momenteel lijkt het niet de vraag of odc gaat scoren maar wanneer ze gaan scoren. Nog niet hierover gesproken te hebben valt daar dan dus inderdaad de 2de voor odc door taha die er goed bij zit nadat de bal niet goed wordt verwerkt door scg. Een volgende aanval van odc is weer raak en wederom taha die de goal opeist en zo staat odc voor met 1-3. Een volgende aanval is wederom raak door aan schot van Niels en zo staat het snel 1-4 en lijkt odc op rozen te zitten op slag van rust. Even een korte pauze en wat besprekingen geven de spelers even rust en het besef dat het vandaag gaat lukken maar maar ze wel moeten blijven knokken en het niet vanzelf zal gaan. Na rust gaat odc ook verder met soms simpel voetbal waarbij scg het spel soms helemaal kwijt is en odc oppermacht lijkt. In het derde kwart is het dan ook weer odc wat het spel maakt en wederom met 2 doelpunten is het taha die odc van 1-4 naar een 1-6 voorsprong brengt. Niet veel later is het rustsignaal van einde derde kwart en breken de laatste 15 minuten aan. Direct na het fluitsignaal van het laatste kwart lijkt odc toch weer wat de draad kwijt. Denken ze weer te simpel? Wat speelt er in die koppies dat ze weer achterover gaan leunen. Het geluk is echter dat scg er ook niet in lijkt te geloven waardoor ze niet in gevaar komen. Sterker nog, met een uitbraak over de flanken en een terug spelende bal is het Niels die de eindscore van 1-7 de boeken in schiet. Nog een paar minuten te gaan en dan fluit de scheidsrechter voor het einde. Na dit signaal geven de kids de tegenstander nog even een handje en kunnen ze gaan douchen. Volgende week thuis tegen de zwaluw om 10.15 uur. Odc staat momenteel 3de en de zwaluw 4de . Op papier lijkt dit een mooie maar vooral belangrijke pot te worden om aansluiting te houden bij de top 3

Auteur: Emiel