ODC 10-4 vs Den Dungen

Met een volledig aanwezige selectie kon de trainersstaf op pad naar Den Dungen.

Een nog onbekende tegenstander in een nieuw jaar en dus ook nieuwe kansen.

Een mooie dribbel van Shurdion zorgde meteen voor de de eerste kans van Ghileman. Daarna kwam Den Dungen beter in het spel en scoorde direct 1-0. De beginfase gaf al direct aan dat een spannende wedstrijd ging worden. Na weer een mooie dribbel van Shurdion en perfecte pass kon Boaz afdrukken en gelijk maken. Het spel bleef op en neer gaan waarna een corner van Den Dungen bij de eerste paal werd binnengeschoten en Huub pech had dat da bal via hem en de paal de goal in rolde. Ook nu was deze stand van korte duur want een minuut later sprintte Boaz naar voren waarbij Shurdion de aandacht trok van de keeper en Boaz simpel scoorde. Met een 2-2 stand was het eerste kwart voorbij.

Ondanks de vele wissels werd het spel achterin steeds beter georganiseerd door afwisselend Siraaj, Kas, Roel en Mels.

Den Dungen kwam enkel nog tot wat schoten van afstand die makkelijke prooien waren voor Huub. En Huub zorgde met een prachtige diepe knal voor een grote kans van Shurdion, die in eerst instantie werd gestopt door de keeper, maar Boaz was er als de kippen bij om de 2-3 binnen te prikken.

De tweede helft liet zien dat Bing een echte middenvelder is als verbindende factor tussen verdediging en aanval. ODC kreeg steeds meer grip op het systeem van Den Dungen n als ze er dan toch doorkwamen greep Siraaj of Mels in en anders pakte Huub ‘m wel.

Even was de thuisploeg het kwijt en twee slordigheden werden afgestraft door Boaz, waarvan één zelfs met links, 2-5. Het spel bleef op en neer golven en zo kwam Den Dungen weer eens tot scoren. In de volgende aanval kon alleen een handbal voorkomen dat Bing zou scoren. Helaas miste hij de penalty maar twee minuten verder maakte Kas alsnog de 3-6.

De ruime marge was niet voldoende en in begin van het laatste kwart waren er schoten op de paal (Shurdion) en lat (Bing).

Een goede ingreep van Mels voorkwam dat Den Dungen weer het geloof kreeg in een comeback. Door goed drukzetten van Bing en Shurdion koos de keeper voor het midden waardoor Boaz een niet te missen kans kreeg. Den Dungen knakte en direct erachteraan gaf Ghileman een mooie assist lop Boaz die met links de 3-8 uitslag bepaalde.