ODC 100 jaar – op zoek naar foto’s en herinneringen

Op 10 mei 2025 is het precies 100 jaar geleden dat ODC werd opgericht. Een historische dag die in dat jaar uitbundig gevierd wordt, onder meer met de publicatie van een jubileumboek.

Een enthousiaste groep ODC’ers heeft een redactie gevormd en is gestart met de voorbereidingen van het lijvig boek over één eeuw ODC. Om het boek over de periode 1925-2025 uitbundig te kunnen illustreren, is ODC op zoek naar bijzondere foto’s en andere voorwerpen uit de rijke clubhistorie.

Het kan gaan om analoge en digitale foto’s, maar ook posters, aanplakbiljetten, krantenknipsels, toegangskaartjes, clubboekjes en (oude) voetbalshirts of andere kledingstukken uit vervlogen tijden. Ook bijzondere verhalen die een plekje in het jubileumboek verdienen, zijn welkom.

De redactie komt graag in contact met (oud) leden die beschikken over foto’s en voorwerpen of verhalen die passen in een uitgave over 100 jaar ODC. Analoge foto’s kunnen door de redactie worden gescand en blijven eigendom van de bezitter.

De redactie ziet alle reacties graag tegemoet via e-mail: 100jaar@odcvoetbal.nl. Digitale foto’s kunnen ook naar dit adres gemaild worden. Belangrijk is dat alle beelden een hoge resolutie hebben, zodat ze geschikt zijn voor publicatie.

OP DE FOTO: Het kampioenselftal van ODC in 1949. (Foto: Beeldbank Boxtel).Oproep Fotos

Auteur: Marc Cleutjens