ODC 6 Wederom geen cupfighter

ODC 6 0-6 Boxtel 6

Met wederom een roerige transferzomer achter de rug, stond vorige week zondag de eerste bekerwedstrijd van ODC 6 op het programma. In de zomer werd afscheid van genomen van Luuk, die tegen IS moest vechten en dus niet langer kon komen ballen op zondag. Hayke “Judas” van Heesch verkoos het grote geld bij de selectie van Boxtel boven eeuwige roem bij ODC 6. Tenslotte werd er voor de tweede keer afscheid genomen van een Stefan. Na buijysse, was het nu de beurt aan Stefan Hendriks om ruimte te maken voor nieuwe aanwas uit de jeugdopleiding.

Als je spelers kwijt raakt moet daar natuurlijk nieuw talent voor in de plaats komen. Technisch manager Tom “Meijs” Meijs heeft gedurende de hittegolf de selectie versterkt met drie nieuwe krachten. De eerste aankoop was Jasper “Niet zo veel uitvoerder” Winkens.

“Hij is links, net als Messi. Daar houdt de vergelijking op.” aldus Meijs.

Naast debutant Jasper, kon 6 vorige week ook weer rekenen op Bart “Ik doe het wel weer” van Bokhoven. Bart deed zijn imago in zijn eerste wedstrijd terug alweer eer aan door linkshalf, vlagger en verzorger in één te zijn.

Met nieuw personeel en een nieuw seizoen is er lang gesproken over een nieuw systeem waarin ODC 6 de nieuwe competitie gaat trotseren. Op z’n Ajax’s 4-3-3 en op z’n van Gaals 4-5-1 behoorde tot de beste opties. Waarna toch maar weer gewoon voor 4-4-2 gekozen werd voor de eerste pot.

Na 90 minuten voetbal stond het echter 6-0 voor de tegenstander, hetgeen tot kritische vragen leidde aan het adres van technisch manager en rots in de branding Meijs. Toen we Meijs na de persconferentie vroegen wat hij van de kritische houding van de media vond, zat hij niet om woorden verlegen:

“Ja nee sommige wedstrijden moet je winnen. Dit was er daar geen van. Als je blijft winnen in die beker moet je dadelijk op donderdagavond van de bank komen om te ballen tegen FC Schubbekutteveen in Noord-Drenthe. Wie zit daar nou op te wachten? Precies, niemand! Afgaand op het feit dat Bart zijn schouder heel is gebleven denk ik overigens dat we ondanks de uitslag van een ongeëvenaard succes kunnen spreken.

Dat de media dan niet begrijpt dat je soms de wedstrijd moet verliezen om de oorlog te winnen laat maar weer zien dat niet iedereen over een langetermijnvisie beschikt. Hebben ze hier ook broodjes bal?”

Stay tuned.
Auteur: Stan