ODC behaalt zwaar bevochten zege en bekert door

Een week voor de start van de competitie heeft ODC een overwinning behaald die goed zal zijn voor de moraal binnen het team. Het bekerduel met Spoordonkse Boys moest gewonnen worden en uiteindelijk gebeurde dat ook. Na een wat matte eerste helft waarin niet werd gescoord, boekten de tricolores na de pauze uiteindelijk een 3 - 2 overwinning. Ayoub Omair was daarbij met twee treffers en een assist op Lennart Sannen van grote waarde.

Het bekerduel op eigen veld tegen Spoordonkse Boys leek vooraf een goede graadmeter voor wat ODC dit jaar te wachten staat. De gasten - die net als ODC in de vierde klasse uitkomen - beschikken over een fysiek sterke ploeg met veel snelheid in de voorste linie. De tricolores moesten winnen om zich ten koste van Spoordonkse Boys te kwalificeren voor de volgende bekerronde. Trainer Piet Drijvers moest het stellen zonder Stijn Pijnenburg en Tijn Trommelen (allebei geblesseerd) terwijl de niet geheel fitte Ayoub Omair op de bank begon.

De twee teams begonnen afwachtend. Het eerste wapenfeit voor de thuisploeg was een hard schot van captain Sjoerd van Lokven dat via de vingertoppen van keeper Menno Kuulkers over het doel ging. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Spoordonk er steeds vaker met veel snelheid uit. In de 18e minuut kwamen de bezoekers bijna op voorsprong via Jasper van Agt maar het was keeper Robbie Roelofs die dat voorkwam. Ook was Roelofs na een dik halfuur op zijn post toen Hein Coppelmans bijna wist te profiteren van een fout in de Boxtelse defensie. De tricolores speelden in die fase vaak slordig en niet geconcentreerd en speelden daarmee de tegenstander in de kaart. De laatste tien minuten van het eerste bedrijf ging het wat beter en was ODC een paar keer gevaarlijk. Een hard schot van Jay York ging via de keeper en de lat over en een kopbal van Dirk van der Struijk kwam op de buitenkant van de paal na een hoekschop.

In de rust wisselde trainer Piet Drijvers drie keer. De wissels bleken direct succesvol. In de 48e minuut bereikte de ingevallen Koen van de Wetering met een pass van achteruit Lennart Sannen. Diens voorzet werd door de eveneens ingevallen Omair hard en laag binnengeschoten: 1 - 0. Een dikke tien minuten later had de score verdubbeld kunnen worden maar een door Omair en Jop Broeren opgezette aanval stierf in schoonheid. Vlak daarna legde de scheidsrechter de bal aan de andere kant op de stip na een ongelukkige ingreep door de Boxtelse defensie. Sjoerd van Ham benutte de penalty de feilloos namens de ploeg uit Spoordonk: 1 - 1. ODC had echter maar een paar minuten nodig om opnieuw de leiding te nemen. Omair bracht de bal vanaf rechts voor het doel waarna Sannen met het hoofd afrondde: 2 - 1. Meer Boxtelse doelpunten hingen in de lucht maar schoten van Van Lokven en Broeren (via de lat over) troffen geen doel. Bij een hoekschop aan de andere kant was het in de 72e minuut wel raak. De geheel vrijstaande Stan van Kroonenburg kon bij de tweede paal ongehinderd de 2 - 2 binnenkoppen. ODC had niks aan een gelijkspel. Daarom bracht trainer Drijvers in de slotfase nog Achraf Mokaddem in als extra spits. De druk op het Spoordonkse doel werd opgevoerd en leidde vlak voor tijd nog tot de winnende treffer. Bij een hoekschop kregen de gasten de bal niet weg uit de eigen 16 waarna Omair uiteindelijk via de keeper de winnende 3 - 2 scoorde.

Door de zege bekert ODC verder en lijkt het team klaar voor de start van de competitie die volgende week zondag 24 september van start gaat. Op sportpark Molenwijk ontvangen de tricolores dan SC Elshout. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart