ODC blijft derdeklasser na nieuwe thriller

ODC is ook komend seizoen derdeklasser. In een nieuwe thriller speelden de tricolores het bijkans onmogelijke klaar door in de finale van de nacompetitie tegen DOSL een 0 - 2 achterstand ongedaan te maken. In de laatste minuut van de tweede verlenging schoot Tijn Trommelen namens ODC de 3 - 2 binnen en dat betekende groot feest voor trainer Piet Drijvers en zijn mannen. Een lang seizoen kon zodoende op positieve wijze worden afgesloten.

Na de zinderende nacompetitiewedstrijd van afgelopen donderdag waarbij SV Budel na penalty’s werd verslagen, volgde er voor ODC opnieuw een wedstrijd van alles of niets. Op sportpark De Korze in Veldhoven moesten de tricolores het opnemen tegen vierdeklasser DOSL uit Leende met als inzet een plek in de derde klasse. ODC bewaart goede herinneringen aan dit sportpark want acht jaar geleden werd hier promotie naar de tweede klasse bewerkstelligd. Trainer Piet Drijvers moest het doen zonder aanvoerder Sjoerd van Lokven die na zijn rode kaart van afgelopen donderdag was geschorst. De wedstrijd begon onrustig en het was duidelijk te zien dat er aan beide kanten veel spanning op zat. Na een minuut of tien greep ODC het initiatief. Vanaf links was Tijn Trommelen steeds de gevaarlijke man. Verschillende keren was hij ongrijpbaar voor de defensie van DOSL die hem vaak alleen ten koste van een overtreding konden stuiten. Het was alleen jammer dat de acties van de jonge vleugelaanvaller nauwelijks tot grote kansen leidden. Daarvoor was er te weinig aansluiting en goede positionering van zijn medespelers voor het doel. DOSL was tot de blessuretijd van de eerste helft niet in de buurt van het doel van Robbie Roelofs geweest. Maar toen dat wel gebeurde was het ook meteen raak. De ODC-defensie stapte te laat toen Rick van Hooff namens de club uit Leende na een steekpass plotseling de 0 - 1 binnenschoot.

Het was helemaal zuur dat vlak na rust ook de tweede aanval van DOSL tot een treffer leidde. Via een Boxtels been zette Mathijs Oomen de 0 - 2 op het scorebord. Het zag er op dat moment niet best uit voor de tricolores maar de ploeg toonde net als afgelopen donderdag karakter. Er werd met man en macht naar de aansluitingstreffer gezocht. Invaller Aerd van Brunschot was daar na een uur spelen dichtbij maar hij zag zijn inzet op de paal eindigen. In de 63e minuut kreeg ODC een hoekschop te nemen waarbij de afvallende bal voor de voeten van Ayoub Omair viel. De jonge spits aarzelde geen moment en schoot de bal hard binnen: 1 - 2. ODC ging vervolgens vol voor de gelijkmaker. Die viel tien minuten later. Bij een nieuwe hoekschop zorgde Omair voor onrust in de Leendese defensie waarna Stijn Smulders de bal met een schitterende omhaal in de bovenhoek schoot: 2 - 2. ODC bleef daarna domineren en wilde meer. Dat lukte niet meer in de reguliere speeltijd want na 90 minuten stond het gelijk en moest er verlengd worden. Ook in de verlenging was ODC de betere ploeg. In defensief opzicht waren de routiniers Joep Timmermans en Roel van Lokven daarbij belangrijk. Met hun ervaring hadden zij samen met Just van Wijk een aantal broodnodige intercepties en zorgden zij ervoor dat het steeds goed stond. In aanvallend opzicht bleef ODC ook in de verlenging dreigend via Trommelen en de goed ingevallen Matai Seebregts. Aan het einde van de eerste verlenging claimden de Boxtelaren tot twee keer toe een penalty toen de bal twee keer tegen de hand van een speler van DOSL kwam. De scheidsrechter zag er niets in. Zo leek het duel voor ODC opnieuw af te stevenen op penalty’s. In de laatste minuut van de tweede verlenging viel echter alsnog de beslissende treffer. Een hoekschop van invaller Noud van Besouw kwam via het hoofd van Timmermans bij Trommelen terecht die vanaf de rand van de 16 keihard uithaalde en de dikverdiende 3 - 2 liet aantekenen. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was de ontlading aan Boxtelse zijde groot.

Piet Drijvers en zijn mannen verdienen een groot compliment voor wat ze in de laatste fase van het seizoen hebben gepresteerd. Na een moeizaam begin werden er vooral op karakter punten gehaald met als hoogtepunt de twee nacompetitiewedstrijden van de afgelopen week. Het team is nog jong dus er zit nog groei in. Tekenend is bijvoorbeeld dat twee van de drie treffers tegen DOSL werden gescoord door jongens die nog A-junior zijn. Dat biedt perspectief voor het komend seizoen als ODC opnieuw zal uitkomen in de derde klasse.

Auteur: Sjef Engelbart