ODC blijft op koers na nieuwe overwinning

In de strijd om de titel heeft ODC geen fout gemaakt. Op bezoek bij Maliskamp werd er eenvoudig met 1 - 5 gewonnen. Het was al weer de zevende overwinning op rij. Bij rust stond het al 0 - 4. De Boxtelse doelpunten werden gescoord door Jop Broeren (2x), Stijn Pijnenburg, Anir Mairouche en Sjoerd van Lokven. Met nog vijf wedstrijden te spelen, bedraagt de voorsprong op nummer twee DVG nog steeds zes punten.

In de strijd om het kampioenschap was het voor ODC zaak om geen steken te laten vallen. De uitwedstrijd tegen Maliskamp moest daarom hoe dan ook gewonnen worden. Het zware veld - dat er na een paar stevige buien niet beter op was geworden - was op voorhand niet in het voordeel van de tricolores. Maar als je kampioen wilt worden, moet je ook dit soort wedstrijden gewoon winnen. De equipe van trainer Piet Drijvers ging uitstekend van start. Al in de derde minuut was het raak. Dirk van der Struijk bracht de bal vanaf rechts laag voor het doel. De voorzet ging langs diverse benen en kwam uiteindelijk voor de voeten van Stijn Pijnenburg die eerst rustig controleerde en daarna vernietigend uithaalde: 0 - 1. Een dikke tien minuten later had Pijnenburg de 2 - 0 op zijn schoen maar dit keer mikte hij de bal naast het doel. Die tweede Boxtelse treffer kwam er in de 24e minuut wel. Maliskamp verdedigde slordig uit waarna Jop Broeren de bal veroverde. Vanuit de draai verraste hij vervolgens keeper Daviyo van de Ven met een tegendraads schot: 0 - 2. Vijf minuten later werd het net voor de derde keer gevonden. Een lange bal van achteruit bereikte Broeren die knap de keeper omspeelde en daarna beheerst afrondde: 0 - 3. De tricolores bleven de wedstrijd onder controle houden. De bal ging steeds goed rond en de tegenstander had het nakijken. Als de gastheren al eens een mogelijkheid kregen dan was dat meestal omdat een ODC-speler onderuit ging op het gladde veld. In de blessuretijd van de eerste helft werd het ook nog 0 - 4. Een vrije trap vanaf links werd door Broeren tegen de binnenkant van de paal geschoten waarna Anir Mairouche er als de kippen bij was om de terugkomende bal achter keeper Van de Ven te schieten.

Vlak na rust werd het al snel 0 - 5. Tijn Trommelen passeerde op links zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar op het hoofd van captain Sjoerd van Lokven die knap de bovenhoek vond. In het restant van de tweede helft namen de tricolores wat gas terug en ging de scherpte er een beetje van af. Dat is begrijpelijk bij zo’n grote voorsprong. De thuisploeg probeerde wel om wat terug te doen maar daar kwam weinig van terecht. De Boxtelse defensie stond steeds goed gepositioneerd. Dat Maliskamp toch nog een tot eretreffer kwam, was te danken aan een ODC-verdediger die de bal in de slotminuut per ongeluk achter de eigen keeper kopte (1 - 5). Veel deed het er niet meer toe.

Met nog vijf duels te gaan bedraagt de voorsprong van de Boxtelse koploper op DVG nog steeds zes punten. We zijn er echter nog niet en moeten het maar van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Volgende week wordt er niet gespeeld in verband met Pasen. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor zondag 7 april. ODC ontvangt dan op eigen veld HRC’14. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart