ODC boekt belangrijke uitoverwinning

ODC heeft goede zaken gedaan door in Berlicum BMC op eigen terrein met 2 – 4 te kloppen. Binnen 20 minuten stond het team van trainer Piet Drijvers al op een 0 – 3 voorsprong door treffers van Stijn Pijnenburg (2x) en Tijn Trommelen. Nog voor rust kwam de thuisploeg dichterbij en een kwartier na rust werd het 2 – 3 waardoor het toch nog spannend werd. In de blessuretijd maakte invaller Gijs van der Vorst aan alle onzekerheid een eind door de vierde Boxtelse treffer binnen te schieten. Door de zege staat ODC nu wat vaster op de tweede plaats en bedraagt de achterstand op koploper DVG nog steeds één punt.

Trainer Piet Drijvers had er voor gekozen om het team dat vorige week met 5 – 0 derdeklasser DSC had verslagen in het bekertoernooi, te laten staan. Een uitzondering was gemaakt voor de vorige week afwezige Robbie Roelofs die gewoon weer het doel verdedigde. De keuze van Drijvers viel goed uit want na een paar minuten kwam ODC al op voorsprong. Bij de eerste de beste corner kopte Teun Timmermans op de paal. De attente Stijn Pijnenburg schoot de bal vervolgens in de korte hoek achter de keeper Jesper Langenhuijsen: 0 – 1. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Captain Sjoerd van Lokven onderschepte een door de BMC-defensie slecht ingespeelde bal en stuurde Jop Broeren op rechts weg. De jonge linkspoot stuitte op Langenhuisen maar vanuit de rebound kopte Tijn Trommelen de 0 – 2 binnen. In de 18e minuut viel ook nog de derde treffer. Pijnenburg legde van ver aan, keeper Langenhuijsen leek te kunnen redden maar liet de bal uit zijn handen over de doellijn glippen: 0 – 3. De buit leek daarmee al vroeg binnen voor de tricolores die vanaf dat moment veel minder scherp en geconcentreerd gingen spelen. BMC kon daardoor beter in de wedstrijd komen zonder dat dat direct tot groot doelgevaar leidde. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op 1 – 3. Een droge knal van Thijs Govers was de Boxtelse defensie te machtig.

De treffer vlak voor rust had BMC duidelijk moed gegeven en de ploeg uit Berlicum rook dat er na de pauze wellicht meer in zat. Zij gingen ook beter dan ODC met de weersomstandigheden om. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, werd ODC steeds meer op de eigen helft teruggedrongen. Een spaarzame tegenaanval leidde nog tot een goed schot van Anir Mairouche dat door Langenhuijsen werd gekeerd. Na een klein uur spelen maakten de gastheren de aansluitingstreffer. Bij een corner werd de bal in eerste instantie nog van de doellijn gehaald maar vanuit de rebound zorgde BMC-aanvoerder Randy van Heijnsbergen voor de 2 – 3. De tricolores kwamen er in die fase haast niet meer uit en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 70e minuut had ODC geluk dat Govers de bal van dichtbij in het zijnet schoot. Ook ODC kreeg daarna nog een mogelijkheid toen de mee opgekomen Stijn Smulders zijn voet net niet tegen de bal kon zetten na een vrije trap van Ayoub Omair. Inmiddels kwam het einde van de wedstrijd steeds dichterbij en was het hopen dat BMC niet alsnog langszij zou komen. Omdat de Berlicummers steeds meer risico’s namen, ontstonden er voor ODC kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de blessuretijd gebeurde dat uiteindelijk ook. Trommelen werd aan de linkerkant weggestuurd en vond eerst nog doelman Langenhuijsen op zijn weg. In tweede instantie veroverde invaller Gijs van der Vorst de bal. Met een bekeken lobje zorgde hij daarna voor 2 – 4.

Na deze belangrijke overwinning heeft ODC 11 punten uit 5 wedstrijden waarmee de tricolores in het spoor van koploper DVG - dat één puntje meer heeft - blijven. Volgende week zondag 5 november komt Maliskamp op bezoek in Boxtel. De aftrap op sportpark Molenwijk is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart