ODC dendert door in de kampioensrace

Na een paasweekend zonder voetbal, is ODC doorgegaan met waar het de weken daarvoor mee bezig was, namelijk winnen. Tegenstander HRC’14 kon voor de pauze nog enigszins meedoen maar werd in de tweede helft volledig onder de voet gelopen. Na 90 minuten stond er 6 – 0 op het scorebord. Dirk van der Struijk (2x), Sjoerd van Lokven, Tijn Trommelen, Stijn Pijnenburg en een eigen doelpunt zorgden voor de Boxtelse treffers. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer twee DVG nog steeds zes punten.

ODC zit in een goede fase want de laatste 7 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen. Om kampioen te worden is het zaak om die reeks voort te zetten. Thuis tegen het laag geklasseerde HRC’14 zou dat geen problemen op moeten leveren. De tricolores begonnen sterk aan de wedstrijd. Via snel combinatievoetbal werden de eerste kansen gecreëerd. In de achtste minuut kwam Just van Wijk op links goed door maar zijn voorzet was net iets te scherp voor Matai Seebregts. Vier minuten later was het wel raak. Een corner van Tijn Trommelen werd door Dirk van der Struijk bij de tweede paal binnengekopt: 1 - 0. De Molenwijkploeg ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Het zat de gastheren echter niet mee in de afronding. Het laatste deel van het eerste bedrijf sloop de gemakzucht er een beetje in. Dat leidde meermaals tot onnodig balverlies maar kansen voor de tegenstander kwamen er nauwelijks. Vlak voor rust werd het toch nog bijna 2 - 0 toen Stijn Pijnenburg ploeggenoot Sjoerd van Lokven lanceerde maar de Boxtelse captain kreeg de bal niet onder controle.

Vlak na de pauze kwamen de gasten vanuit het niets bijna op gelijke hoogte. Een verraderlijk schot van ver van Tarik Fatchati kon door doelman Robbie Roelofs maar ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. In de 52e minuut viel dan eindelijk de langverwachte tweede treffer voor de ploeg van trainer Piet Drijvers. Tijn Boons stuurde met een bekeken passje Trommelen weg die zijn tegenstander voorbij snelde waarna Van Lokven de afgeleverde voorzet in het doel schoot (2 - 0). Vanaf dat moment was het gedaan met het verzet van de gasten. De ploeg uit Hurwenen en Rossum kon de ruimtes niet meer belopen en ODC profiteerde daar optimaal van. In de 64e minuut loste HRC’14-keeper Sven Korver de bal na een corner. Van der Struijk was daarbij attent en zette de 3 - 0 op het scorebord. Tien minuten later deed een HRC-verdediger onbedoeld ook een duit in het zakje door een voorzet van Trommelen ongelukkig achter zijn eigen keeper te koppen: 4 - 0. Daarmee was het nog niet gedaan want in de 77e minuut maakte Trommelen er 5 - 0 van na een goed uitgespeelde aanval. Het laatste woord had Pijnenburg die in de slotminuut een voorzet van invaller Milad Habibi tegen de touwen schoot (6 - 0).

Na 18 wedstrijden heeft ODC nu 45 punten. Dat zijn er nog steeds 6 meer dan DVG. Met nog vier wedstrijden te spelen, komt de titel steeds dichterbij maar we zijn er nog niet. Elke week zal er gewerkt moeten worden voor de drie punten. Volgende week zondag 14 april wacht de lastige uitwedstrijd tegen Essche Boys, de enige ploeg die dit seizoen van ODC wist te winnen. Het duel op het sportpark aan de Witvensedijk begint om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart