ODC huldigt Joep Timmermans

Op de middenstip van sportpark Molenwijk is zondag 8 september selectiespeler Joep Timmermans gehuldigd. Joep (28) werd voorafgaand aan de bekerderby ODC-Essche Boys in het zonnetje gezet als beste speler van het seizoen 2018-2019. ,,Heel eervol”, reageerde de nummer 14 na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

ODC huldigt na elk seizoen de beste speler van het jaar. Deze traditie is begonnen op sfeertribune De Pantserhoek waar vooral oudere supporters de wekelijkse wedstrijden van ODC 1 kritisch volgen. Inmiddels worden meer aanhangers van de tricolores bij de verkiezing betrokken.

Elftalbegeleider Henri ‘Buddha’ van Esch reikt tijdens elke competitiewedstrijd stembiljetten uit aan een aantal supporters, die daarop hun persoonlijke top drie schrijven. Aan het einde van het seizoen wordt bepaald welke speler de meeste stemmen heeft gekregen.

Uiteindelijk rolde de naam van Joep uit de stembus. Hij werd op de middenstip gehuldigd door secretaris René van Esch en supporter Jan van den Aker, alsmede Frans van de Wiel en Janne Schoenmakers als vertegenwoordigers van het G-voetbal. Frans is al vele jaren nauw betrokken bij het G-voetbal, Janne is een trouwe fan van ODC 1 én speelster van ODC G2.

BLOEMEN EN BOKAAL

Joep ontving uit handen van Janne een grote bos bloemen en een bokaal. ,,Daarnaast komt mijn foto in kantine De Boemerang te hangen en heb ik een aantal consumptiebonnen gekregen”, glunderde de aanvoerder na het laatste fluitsignaal. ,,Ik ben trots dat de supporters mij hebben gekozen”, zei Joep. ,,Ik maak al tien jaar deel uit van de selectie en dit is een mooie bekroning.”

De beste speler van voetbaljaargang 2018-2019 begon als vijfjarige bij de Kidsclub en doorliep daarna alle elftallen. ,,Ik was vandaag niet helemaal verrast hoor”, lachte Joep. ,,We hebben vorig seizoen afgesloten met een barbecue en daar werd de uitslag van de verkiezing bekendgemaakt. Ik kreeg applaus van de selectie.”

SPANDOEK

Janne Schoenmakers was door ODC uitgenodigd om deel te nemen aan de huldiging. De speelster van ODC G2 is niet alleen spits in dat team, maar volgt ook alle ontwikkelingen rond het vlaggenteam van ODC op de voet. ,,Vandaag bied ik met Frans van de Wiel bloemen en bokaal aan. Ik vind dat best spannend hoor. En leuk.”

Na de huldiging volgde Janne de verrichtingen van ODC op de voet. Ook hing ze achter het doel een spandoek op om de selectie aan te moedigen in de bekerderby tegen Essche Boys. De gehuldigde aanvoerder Joep was na afloop tevreden over het resultaat (3-0) in dat duel. ,,Maar gelet op het aantal kansen hadden we met een nulletje of tien moeten winnen.” (Foto’s: Boxtel Digitaal/Hans Verberk).Speler van het jaar Joep Timmermans

Auteur: Marc Cleutjens