ODC in blessuretijd onderuit

Het zat ODC niet mee in de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg. Nadat Joep van der Meijden halverwege de 2e helft de 1 - 1 scoorde, hing de 2 - 1 voor ODC lange tijd in de lucht. De kansen waren er maar de bal ging er niet in. In de blessuretijd kregen de tricolores de deksel op de neus want Haarsteeg scoorde en ging er met een 1 - 2 overwinning vandoor. Na de tweede nederlaag op rij staat ODC nu 11e op de ranglijst met drie punten uit drie wedstrijden.

Na de nederlaag van vorige week bij Nieuwkuijk was het voor ODC zaak om de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg te winnen. De tricolores hebben de laatste weken moeite met scoren. Dan wordt natuurlijk al snel het gemis van de geblesseerde spits Remco Schellekens genoemd. Daar staat echter tegenover dat de jongens die wel in het veld staan, in het verleden hebben bewezen dat ook zij wel degelijk kunnen scoren. Tegen Haarsteeg kreeg Sjoerd van Lokven al in de eerste minuut een enorme kans. Hij kapte zich tussen twee verdedigers knap vrij maar schoot de bal daarna naast het doel. Na die vroege kans gebeurde er eigenlijk weinig. ODC speelde slordig en ongeconcentreerd en wist de bal vaak niet lang in de eigen gelederen te houden. Haarsteeg speelde ook niet best maar kwam halverwege de eerste helft wel steeds beter in de wedstrijd. In de 35e minuut kregen de gasten op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap te nemen. Verdediger Lars Habraken zette zich achter de bal en schoot buiten het bereik van ODC-keeper Robbie Roelofs knap raak: 0 - 1. De tricolores moesten in de achtervolging en kregen op slag van rust de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Na slecht uitverdedigen bij Haarsteeg kwam de bal bij Sjoerd van Lokven. Hij ging alleen op doelman Aaron van Engelen af maar opnieuw schoot hij de bal langs het doel.

Na rust kwam er met Joep van der Meijden wat meer power in het Boxtelse spel. De ploeg gooide veel meer energie in de wedstrijd dan voor rust waardoor Haarsteeg er nauwelijks nog uit kwam. Lex van den Biggelaar raakte in de 56e minuut de vuisten van Van Engelen na een prima aanval. Een minuut later werkte Van den Biggelaar een vrije trap van Sjoerd van Lokven binnen. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 65e minuut viel dan eindelijk de gelijkmaker. Een rush van Van den Biggelaar werd door doelman Van Engelen nog gestuit maar Van der Meijden schoot de bal in de rebound binnen: 1 - 1. Haarsteeg wankelde in de fase die volgde en de 2 - 1 hing in de lucht. Een voorzet van Mark Verhagen werd door Tijn Boons doorgekopt naar Aerd van Brunschot die de bal net niet voorbij de keeper kon krijgen. Vlak voor tijd had invaller Lennart Sannen de bal voor het intikken nadat keeper Van Engelen al gezien was. Hij kreeg de bal echter niet goed onder controle. Vervolgens raakte Van den Biggelaar opnieuw de vuisten van de Haarsteegse keeper. Als je zelf de kansen niet benut, dan valt de treffer vaak aan de andere kant. En zo geschiedde. In de blessuretijd kregen de tricolores de deksel op de neus. Bij een corner kreeg de ODC-defensie de bal niet weg waarna opnieuw Habraken namens Haarsteeg doel trof: 1 - 2. Daardoor leed ODC een wel hele zure en niet verdiende nederlaag. Het zit de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch niet mee maar de ommekeer kan zo maar komen. Dat zou volgende week zondag 13 oktober al kunnen gebeuren als ODC in Kerkdriel op bezoek gaat bij DSC.

Auteur: Sjef Engelbart