ODC is ook koploper CHC de baas

ODC is bezig aan een uitstekende reeks. Ook koploper CHC moest er in Den Bosch op eigen veld aan geloven. De tricolores wonnen verdiend met 2 - 3 in een tumultueuze wedstrijd waarbij aan Bossche zijde maar liefst drie rode kaarten vielen. Lex van den Biggelaar, Joep van der Meijden en Sjoerd van Lokvenzorgden voor de Boxtelse treffers. Na de winst staat ODC nog steeds vijfde op de ranglijst maar is de achterstand op CHC - dat nog steeds koploper is - teruggebracht naar drie punten.

Vorige week behaalde ODC een knappe overwinning op FC Engelen, de nummer twee in de stand. Maar de tricolores liepen in dat duel wel schade op. Doelman Robbie Roelofs moest met een vervelende blessure uitvallen en aanvoerder Roel van Lokvenkreeg direct rood waardoor zij in de uitwedstrijd tegen koploper CHC niet van de partij konden zijn. Merijn Verhoeven stond op doel als vervanger van Roelofs terwijl Just van Wijk de plaats van de Boxtelse captain op het middenveld innam. ODC kreeg in het begin direct een paar mogelijkheden. Joep van der Meijden en Paul Smulders stichtten gevaar maar het leverde geen doelpunten op. Aan de andere kant moest doelman Verhoeven met de voet redding brengen na een inzet van Mounir Hadouir, één van de drie Hadouir-broers in de Bossche ploeg. In de 20e minuut speelde Van der Meijden in op Lex van den Biggelaar die voorzette waarna de bal via een CHC-been in het doel verdween: 0 - 1. Die stand bleef niet lang op het scorebord staan want zowat vanaf de aftrap ging de bal aan de andere kant op de stip. Mounir Hadouirverzilverde de toegekende strafschop zonder problemen: 1 - 1. Na ruim een halfuur spelen kwam ODC opnieuw op voorsprong. Een CHC-verdediger speelde de bal te zacht terug op zijn keeper. Van der Meijden kwam er tussen en strafte de fout genadeloos af: 1 - 2. Niet veel later lag de bal opnieuw in het Bossche doel maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust trok Theo Beekmans aan de noodrem door de doorgebroken Lennart Sannen neer te halen. Het betekende direct rood voor de CHC-verdediger. De Bosschenaren kwamen echter nog voor rust met een man minder weer langszij. Glenn Kusters rondde een vlotte aanval van de thuisploeg knap af: 2 - 2.

Na de thee gebeurde er aanvankelijk weinig totdat CHC-keeper Michael van Rijn na een klein uur spelen buiten de zestien hands maakte. Het betekende zijn tweede gele kaart waardoor ook hij kon inrukken en het negen tegen elf was. ODC profiteerde binnen vijf minuten. Bij een uitgespeelde uitval legde Sannen de bal terug op Sjoerd van Lokven die de bal knap in de kruising schoot: 2 - 3. De tricolores gingen er met twee man meer vervolgens niet beter op spelen. CHC kreeg via Martien de Bekker zelfs een goede kans op de 3 -3. Invaller Frank Clevers knalde aan de andere kant nog een keer op de paal. Nadat ook Mounir Hadouir zijn tweede gele kaart kreeg - vanwege commentaar op de leiding - stonden de Bosschenaren nog maar met acht spelers op het veld. De scheidsrechter had het zwaar en legde het spel even stil vanwege de vele protesten van CHC-kant. Na een afkoelingsperiode van tien minuten kon er weer gevoetbald worden en kreeg ODC nog mogelijkheden om verder afstand te nemen. Door gebrek aan concentratie gebeurde dat echter niet waardoor en bleef het bij 2 - 3. Desalniettemin kunnen de tricolores tevreden zijn met deze dik verdiende zege. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch is inmiddels zes wedstrijden op rij ongeslagen. Daarmee staat het op de vijfde plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. Dat zijn er nog maar drie minder dan koploper CHC.

Volgende week zondag 8 december speelt ODC thuis tegen Baardwijk, de nummer voorlaatst. Omdat het in deze tijd van het jaar al vroeg donker is, begint de wedstrijd al om 14.00 uur.
Auteur: Sjef Engelbart