ODC JO14-1 doorstaat stevige tegenstander en wint met 2-0.

Vandaag eindelijk weer voor het eggie voor de mannen (want dat beginnen ze nu langzaam te worden) van JO14-1Bestaande voor dit seizoen uit onze keeper : JayVerdedigers : nathan - luuk - Rob - adib . Middenvelders : Samir - Tigo - caelen - daan w - abdellah en aanvallers : Fin - thijn - jean - daan v - jens. Een wedstrijd om 11.45 uur thuis tegen ojc voor de bekerwedstrijd met knock-out systeem. De scheids fluit voor het begin en beide teams zitten er fel op. Een mooi balans met felle duels levert een strijd op ook gezien de scheids niet voor elke wissewasje fluit. Ook de ouders zijn met vele aanwezig om na lange tijd hun kroost te zien gaan op het veld. Na 10 min is het odc wat langzaam de overhand gaat nemen en vaker voor de goal komt van de tegenstander. Een aantal acties verder besluit Fin om vanaf buiten de 16 aan te leggen met een boogbal op de keeper die m aan ziet komen maar zich verslikt en zo verdwijnt de bal in de goal en staat odc na een ruim kwartier spelen voor met 1-0. Na de goal blijft ook de tegenstander gaan en komen er af en toe uit maar het levert geen echte kansen op. Na 23 minuten komt odc op links eruit en dribbelt thijn het strafschopgebied in en wordt van achter aangetikt. Een actie op de bal maar strak van achter aangepakt wat gevaarlijk is waarvoor de scheids besluit een penalty toe te kennen. Tot ergernis van de tegenstander die protesteren maar de scheids blijft terecht bij z’n beslissing. Samir neemt de aanloop en schiet de bal rechts richting de kruising en …2-0. Met nog 10 minuten te gaan lijkt odc met een mooie voorsprong de rust in te gaan. De rest van de eerste helft gaat nog op en neer maar er vallen geen goals. Wel af en toe wat spelers door stevige acties maar daar worden ze hard van en fysiek sterker wat ze wel kunnen gebruiken. Na 35 min is t rust en kan onder het genot van ranja en water even eea besproken worden door de trainers. Strak op tijd fluit de scheidsrechter weer voor de 2de helft en ojc laat zien dat ze zich nog niet gewonnen geven. Met sterke duels troeven ze odc af en toe af maar ook bij odc laat oa jean zien dat odc zich niet zomaar gewonnen gaat geven. Na ruim 10 minuten in de 2de helft legt de scheids de wedstrijd even stil om de trainers aan te geven dat hij wat korter gaat fluiten en dat spelers de irritatie voor zich moeten houden. Eigenlijk verloopt de 2de helft wat rommelig en zelfs ojc trapt de bal wel is weg wat ze beter niet kunnen doen want deze kostbare tijd verstrijkt in het voordeel van odc. Links en rechts komen er nog wat kansjes maar er lijkt geen goal te vallen. Een aanval van jean die aangetikt wordt in het strafschopgebied en claimt een penalty. Ook hier is de scheids duidelijk en geeft hem deze keer niet. Een faire overtreding en ojc komt er weer uit. Door het midden komt de spits op Jay af die er als een pitbull voor duikt en netjes de bal uit de goal weet te houden. Een paar minuten is het wederom Jay die zich goed laat zien waar hij voor staat en dat is de 0 houden. Na deze kans verstrijken de minuten en fluit de scheidsrechter voor het einde. Een mooi overwinning door goed spel en dus welverdiend. Door na de volgende ronde maar voor nu lekker weekend.

Auteur: Emiel