ODC kansloos tegen sterk Avanti

Voor ODC viel er weinig eer te behalen in de uitwedstrijd tegen Avanti’31. De nummer drie op de ranglijst was veel te sterk voor de tricolores. Bij rust keek de ploeg van trainer Piet Drijvers al tegen een 3 - 0 achterstand aan. Na 90 minuten stond er uiteindelijk 5 - 0 op het scorebord.

Het was wel duidelijk dat het voor ODC lastig zou worden om punten mee te nemen uit Schijndel waar werd aangetreden tegen Avanti’31, de nummer drie op de ranglijst. Trainer Drijvers moest het doen zonder Stijn Smulders en Thijm van Oirschot, het centrale duo van de laatste weken. De beide verdedigers waren geschorst. Daar kwam ook nog bij dat sterkhouder Just van Wijk niet kon starten vanwege een blessure. Tegenstander Avanti leek wel op volle sterkte te zijn en dat was duidelijk zichtbaar. De ploeg uit Schijndel speelde uitstekend positiespel met veel bewegende spelers die voortdurend van positie wisselden om ruimtes voor elkaar te creëren. ODC had het daar lastig mee. Binnen zes minuten lag de bal al in het Boxtelse net toen Teun Kuijpers van dichtbij kon afronden: 1 - 0. In de 20e minuut werd het na een vlot lopende Schijndelse aanval 2 - 0 via Luc van den Hurk nadat Robbie Roelofs een tweede tegentreffer al een paar keer had weten te voorkomen. ODC was op het middenveld en voorin niet erg balvast en dat leidde elke keer tot doelgevaar als Avanti in de tegenaanval doorkwam. Vlak voor rust werd het 3 - 0 door Berend Arts en daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Trainer Drijvers bracht met het oog op de toekomst na de pauze Matai Seebregts en Jay York in de ploeg. En het moet gezegd worden dat de twee JO17-spelers zich goed staande hielden. Dat Avanti na de pauze nog twee keer scoorde (eindstand 5 - 0) deed er eigenlijk niet meer toe.

Voor ODC is het nu zaak om de rug te rechten en zich volledig te richten op de drie wedstrijden die nog resteren. Daarin zullen punten gepakt moeten worden om de nacompetitie om lijfsbehoud te ontlopen. De eerste van die drie staat aanstaande zondag 22 mei op het programma. De tricolores spelen dan vanaf half drie thuis tegen hekkensluiter RKTVC.

Auteur: Sjef Engelbart