ODC knokt zich nog naast Zwaluw

ODC heeft een uitstekende prestatie geleverd door een gelijkspel af te dwingen tegen Zwaluw VFC, de nummer twee op de ranglijst. Stijn Pijnenburg zette vlak voor tijd voor de 1 – 1 eindstand op het scorebord. Een smet op het resultaat was het uitvallen van Mo Kissami die na een ongelukkige val met de ambulance naar het ziekenhuis moest.

Het zou voor ODC een lastige middag gaan worden tegen kampioenskandidaat Zwaluw VFC. Dat was vooraf wel duidelijk. De heenwedstrijd in Vught was voor de winterstop kansloos met 3 - 0 verloren gegaan. Trainer Piet Drijvers had enkele wijzigingen in zijn team doorgevoerd waardoor onder meer Tijn Boons in het centrum van de verdediging stond. Die aanpassing pakte goed uit. Bij Zwaluw is het spel voor een groot deel afgestemd op Martin de Laat die als aanspeelpunt in de spits lastig te verdedigen is. De jonge Thijm van Oirschot bespeelde de Vughtse spits naar behoren maar hem de hele wedstrijd uitschakelen, is een haast onmogelijke opgave. In de 5e minuut kreeg De Laat zijn eerste kans en ODC mocht niet mopperen dat de bal net naast ging. De tricolores kregen in beginfase ook wat mogelijkheden. Tijn Trommelen was daarbij een paar keer gevaarlijk maar het was Stijn Pijnenburg die met een bekeken schot op de paal het op dat moment belangrijkste Boxtelse wapenfeit afleverde. Nadat Julius Emmanuel namens de Vughtenaren eerst nog naast had geschoten, was het na een dik half uur wel raak voor de gasten. De Laat kreeg de bal van achteruit aangespeeld waarna hij Mateo Malbasic in stelling bracht die de 0 - 1 op het scorebord zette. Vlak voor rust had Emmanuel de 0 - 2 op zijn schoen maar het was aan doelman Robbie Roelofs te danken dat er niet meer schade werd opgelopen.

In de eerste 20 minuten van het tweede bedrijf voetbalde ODC heel aardig en bleef het ook op basis van werklust redelijk goed overeind. Keeper Roelofs verrichte belangrijke reddingen op inzetten van De Laat en Malbasic. Maar ODC was ook een paar keer gevaarlijk. Zo kreeg Stef van Alphen een goede kopkans maar zijn inzet belandde in de handen van Zwaluw-keeper Ian Willems. In de 71e minuut sloeg het noodlot toe voor de tot dan toe prima spelende Mo Kissami. De ODC-er kwam ongelukkig ten val op zijn knie en kwam niet meer overeind. Zwaluw-captain De Laat kwam in de aanval die doorliep in scoringspositie maar doorzag de ernst van situatie en stopte het spel. Een dergelijke prijzenswaardige sportieve actie zie je niet vaak op een voetbalveld. Het was triest om te zien dat Kissami met de ambulance moest worden afgevoerd. Laten we hopen dat zijn blessure meevalt en dat hij snel herstelt. Nadat het spel geruime tijd had stil gelegen, besloot de scheidsrechter om de resterende 19 minuten toch nog uit te spelen. Zwaluw probeerde de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar dat lukte niet. ODC had daarbij wel de nodige mazzel. Een poeier van Malbasic raakte de lat en Emmanuel vond in de 80e minuut de uitblinkende Roelofs op zijn pad. ODC loerde op de tegenaanval en had daarmee in de 82e minuut succes. Het was een uitval waarbij Van Alphen de bal goed afschermde en aflegde op Pijnenburg die vol overtuiging raak schoot: 1 - 1. Daarna was het voor ODC nog een kleine tien minuten tegenhouden en dat lukte het keihard werkende team. Er had voor de ploeg van trainer Drijvers zelfs nog meer ingezeten. Want in de laatste minuut was Pijnenburg opnieuw weg maar dit keer kwam hij niet tot scoren en stuitte hij op Zwaluw-keeper Willems.

Dit gelijkspel tegen het sterke Zwaluw VFC geeft de burger moed en hopelijk geeft het het jonge team nog wat meer zelfvertrouwen. Komende zondag 1 mei gaat ODC op bezoek bij SCG’18 (aanvang 14.30 uur). De ploeg uit Sint Michielsgestel heeft een punt meer dan ODC dus een goed resultaat is voor de tricolores van groot belang.

Auteur: Sjef Engelbart