ODC laat zich aftroeven in Oss

ODC heeft de uitwedstrijd in Oss tegen Margriet met 4 – 0 verloren. Het klinkt misschien raar maar de tricolores deden zichzelf daarmee tekort. Voor rust ging het gelijk op en kregen de beide partijen kansen. Maar Margriet was slimmer en profiteerde tot twee keer toe van fouten van de tricolores (ruststand 2 – 0). Vlak na de pauze scoorde de thuisploeg opnieuw twee keer en was de wedstrijd gespeeld. Na vier wedstrijden staat ODC nu voorlaatste met slechts één punt.

ODC speelde in 1998 een historische wedstrijd tegen Margriet. Op de laatste wedstrijddag werden de tricolores in dat jaar kampioen door de Ossenaren op eigen veld met 0 – 1 te kloppen. Dat was tevens de laatste keer dat de beide teams elkaar in competitieverband troffen. Drieëntwintig jaar later zitten we in een hele andere situatie. Het jeugdige ODC zal dit seizoen geen kampioen worden. Trainer Piet Drijvers bouwt aan een nieuw team waarbij handhaving in de derde klasse een hele prestatie zou zijn. De wedstrijd in Oss begon rommelig. ODC-keeper Robbie Roelofs moest zich in het begin al enkele malen laten gelden om een vroege voorsprong te voorkomen. Daarnaast had de ploeg de pech dat de vorige week sterk spelende Koen van de Wetering al binnen tien minuten naar de kant moest met een blessure. Mats de Laat was zijn vervanger. Na een kwartier spelen, kwam ODC beter in de wedstrijd. Er volgden enkele goed aanvallen en in de 17e minuut zat het niet mee toen een inzet van Sjoerd van Lokven op de paal belandde. Even later zette Just van Wijk - ondanks een overtreding op hem - goed door. Het was jammer dat de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste want anders hadden de Boxtelse spitsen vrij voor de keeper gestaan. Na ruim een halfuur spelen, deed ODC zichzelf de das om door een bal van achteruit risicovol in te spelen. Het leidde tot balverlies en binnen enkele tellen lag de bal in het Boxtelse doel na een knappe boogbal van Margriet-spits Rob van de Ven: 1 – 0. Na een goede aanval had Stijn Pijnenburg niet veel later de gelijkmaker op zijn schoen maar Margriet-keeper Mark Ruijtenburg voorkwam dat. 1 – 0 leek de ruststand te gaan worden maar vlak voor de thee liet ODC zich kinderlijk eenvoudig uitspelen en zette Joey Schuurmans Margriet op 2 – 0. Meteen na de pauze viel de 3 – 0. Weer zag het verdedigende blok er niet goed uit en weer was het Schuurmans die profiteerde. Daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist en ging het Boxtelse vuurtje langzaamaan uit. In de 54e minuut werd het ook nog 4 – 0 door Jeffrey van Vlijmen. Het was vooral aan de uitblinkende doelman Roelofs te danken dat de score in het laatste halfuur van de wedstrijd niet verder opliep.

Volgende week zondag 31 oktober speelt ODC thuis tegen BMC. Die wedstrijd biedt perspectief want de ploeg uit Berlicum heeft 4 punten. Bij winst komen de tricolores op gelijke hoogte. Op sportpark Molenwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart