ODC leidt onnodige nederlaag in Vlijmen

ODC heeft op bezoek bij laagvlieger Vlijmense Boys volkomen onnodig met 3 - 1 verloren. De thuisploeg had voor de pauze aan een enkel kansje genoeg om de leiding te nemen. De tricolores kregen voor rust tal van goede kansen maar wisten slechts één keer het net te vinden via Ayoub Omair. Na de pauze zakte ODC ver terug en sloeg Vlijmense Boys twee keer toe na een spelhervatting.

Het zag er goed uit voor ODC na de 1 - 2 overwinning van vorige week bij FC Engelen. Bij een nieuwe overwinning op de nummer voorlaatst Vlijmense Boys, zou de ploeg van trainer Piet Drijvers op de ranglijst eindelijk eens een keer omhoog kunnen kijken. ODC begon goed aan de wedstrijd en kreeg alleen in het eerste kwartier al vier goede kansen. In de tweede minuut eindigde een goede aanval bij Ayoub Omair die echter Vlijmense Boys-keeper Coen Burg op zijn weg vond. Niet veel later moest de Vlijmense doelman opnieuw redding brengen, dit keer na een scherpe voorzet van Stijn Pijnenburg. Ook Tijn Boons en Lennart Sannen kregen goede kansen in de openingsfase maar hun vizier stond net niet op scherp. Aan de andere kant was het in de 15e minuut bij de eerste de beste aanval we raak. Bjorn van Bijnen had aan een klein kansje genoeg om de gastheren op voorsprong te zetten: 1 - 0. Dat was een tegenvaller voor ODC maar er leek niet veel aan de hand want de Boxtelse ploeg was immers veel sterker. Dat bleek ook wel uit de kansen die volgden. Uit een voorzet van Pijnenburg kon Sannen even later vrij inkoppen maar hij kopte over en in de 22e minuut raakte Stijn Smulders de lat na een hoekschop. De gelijkmaker kon niet uitvallen en viel dan ook in de 24e minuut. Een voorzet van Pijnenburg bereikte Omair die de bal controleerde en beheerst binnenschoot: 1 - 1. Het leek daarna tijd om er op en er over te gaan maar in het resterende deel van het eerste bedrijf lukte het ODC niet om nog een keer het net te vinden.

Na de pauze ging de thuisploeg achterover leunen en liet het ODC het spel maken. Maar de tricolores slaagden er niet meer zo goed in om een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie. Daarvoor werd er te slordig gespeeld en werd vaak de drukte gezocht daar waar de ruimtes op het eerste oog elders op het veld lagen. In de 70e minuut kreeg ODC de deksel op de neus. Na een corner van de thuisploeg ontstond er een scrimmage voor het Boxtelse doel waarbij Ayoub Bakkali de bal uiteindelijk over de doellijn werkte: 2 - 1. Het lukte de tricolores vervolgens niet meer om de wedstrijd nog te doen kantelen. Sterker nog: tien minuten later werd het ook nog 3 - 1 toen Van Bijnen knap een vrije trap vanaf rechts binnenkopte. In de slotfase viel nog een rode kaart voor een speler van Vlijmense Boys maar daar had ODC weinig meer aan.

De wedstrijd in Vlijmen liet zien hoe wisselvallig het Boxtelse team nog is. Binnen een wedstrijd wisselen goede en slechte fases elkaar nog steeds af. Daarbij helpt het niet dat er - ondanks voldoende goede kansen - maar moeizaam gescoord wordt. ODC heeft na deze nederlaag 7 punten uit 7 wedstrijden en staat daarmee nog steeds op de gedeeld 7e plaats op de ranglijst.

Volgende week zondag 20 november speelt ODC op het eigen sportpark Molenwijk tegen buurman SCG’18 uit Sint Michielsgestel. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart