ODC MO17-1: Wat een seizoen!

Dit seizoen zijn wij voor het eerst een Onder 17 team, daarom zijn we begonnen in de tweede klasse. En natuurlijk deden wij ook mee aan de beker, waarin wij drie tegenstanders tegen kwamen die ook bij ons in de competitie zaten. Aan het begin van het seizoen hadden we nog een probleem. WE HADDEN GEEN KEEPER! Vier meiden hadden aangegeven wel eens te willen keepen, dus is er door een ouder geregeld dat die vier (Evie, Louise, Karlijn en Laura) keeperstraining zouden krijgen. Tijdens de trainingen op maandagavond kregen we om de twee weken keeperstraining. We hebben 4 keeperstrainingen gehad en we hebben er allemaal veel van geleerd. We hadden onderling afgesproken dat we om de beurt zouden keepen. De keeperstrainingen begonnen toen we al bezig waren met de beker.

De start van het seizoen begon met een thuiswedstrijd tegen Helvoirt die we met 4-1 wonnen, de eerste bekerwinst was een feit. De zaterdag daarop speelden we uit tegen Den Dungen. Dit was een spannende wedstrijd tegen een gewaagde tegenstander die we uiteindelijk met 0-3 hadden gewonnen. De laatste poulewedstrijd in de beker was weer een thuiswedstrijd tegen SV BLC, die wedstrijd wonnen we gemakkelijk met 10-0. Dit betekende dus dat we door waren naar de 1ste ronde voor de beker.

Eén week later begon de competitie. De eerste wedstrijd die we speelden was thuis tegen Emplina deze wedstrijd wonnen we met 2-0. De week erna stond er een uitwedstrijd tegen Wilhelmina op de planning deze wedstrijd hebben we met 0-6 gewonnen.
12 oktober hadden we weer een uitwedstrijd tegen een oude bekende: Den Dungen. We wisten al dat dit een spannende wedstrijd zou gaan worden, want in de bekerwedstrijd hebben we ook tegen hun gespeeld. Op dit moment in de competitie stonden wij eerste en Den Dungen tweede, dat speelde ook wel een beetje mee. Maar uiteindelijk hebben wij de wedstrijd met 0-2 gewonnen.
De week daarop speelde we weer een bekerwedstrijd, deze keer uit naar RKSV Nuenen MO17-2. We hebben deze wedstrijd met 1-5 gewonnen. Dat betekende dat we door waren naar de 2de ronde voor de beker.
De wedstrijd die volgde was een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Tijdens die wedstrijd hebben we goed aan ons doelsaldo gewerkt, want we hebben die wedstrijd met 15-0 gewonnen. 2 november speelde we uit bij RKDVC, waar we na een goede wedstrijd weer met de winst naar huis gingen, 0-6 was het geworden. De week daarop weer een thuiswedstrijd deze keer tegen VV Haarsteeg die we met een 4-0 overwinning te sterk af waren. Na deze wedstrijd stonden we vijf punten los op de nummer twee.
De zaterdag erop hadden we geen wedstrijd dus konden we allemaal even uitrusten en kijken wat de andere teams in de competitie hadden gedaan. 23 november moesten we thuis tegen FC Tilburg, in de Onder 15 hebben we hun ook al twee keer tegen gehad, toen waren het twee spannende wedstrijden. Deze wedstrijd was minder spannend, want wij hebben hem met 7-1 gewonnen. We moesten onze laatste twee wedstrijden spelen tegen tegenstanders die in de top 5 stonden. Als eerste hadden we een uitwedstrijd tegen DSC deze wedstrijd hebben we met 1-3 gewonnen. 2 Weken later was het dan zo ver DE KAMPIOENSWEDSTRIJD.
We moesten deze wedstrijd spelen tegen SV BLC, de avond ervoor werden we gebeld dat ze niet zeker wisten of de wedstrijd door zou kunnen gaan, omdat ze niet genoeg speelsters hadden en een team bij BLC kon ook kampioen worden dus als dat team zou winnen zou onze wedstrijd niet doorgaan. Dus het werd afwachten, ze zouden het een uur voor de wedstrijd laten weten of ze genoeg speelsters hadden. Maar we kregen eerder bericht, de wedstrijd van SV BLC MO17-1 was afgelast en daardoor ging onze wedstrijd zeker door.
We moesten winnen om kampioen te worden. Toen we wisten dat er speelster van de MO17-1 mee zouden doen werd het allemaal nog spannender. We begonnen goed aan de wedstrijd en we scoorden snel. Aan het begin van de tweede helft lieten we het liggen, maar de wedstrijd eindigde in 5-3 voor ons. DAT BETEKENDE DAT WE KAMPIOEN WAREN!
Na afloop van de wedstrijd was iedereen blij en we gingen de platte kar op, voor een klein rondje, want het was best koud. We waren ongeslagen kampioen geworden van de twaalf teams in de competitie hebben we negen wedstrijden gespeeld en ze alle negen gewonnen. De andere teams in de top 5 hadden allemaal meer wedstrijden gespeeld, maar dat maakte ons niet uit, want WIJ ZIJN KAMPIOEN EN HUN LEKKER NIET! Dit betekende ook dat we in het voorjaar in de eerste klasse gingen voetballen.

Na de winterstop begonnen we weer met goede moed aan het nieuwe seizoen. Maar eerst nog een bekerwedstrijd uit naar Budel. We kenden het team al wel, want in de Onder 15 hadden we ook al een keer tegen hun gespeeld, toen hadden we de wedstrijd verloren.
We gingen met een beetje spanning richting Budel. Na de warming-up begon de wedstrijd (wat best logisch is). We begonnen goed aan de wedstrijd en scoorde al snel. Daarna werd het spannend, want wij zakte een beetje in. Maar uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 4-5. De scheidsrechter zat zeker niet mee dus is het extra mooi om te winnen.
Het bekeravontuur ging verder voor ons. Al denken onze coaches daar heel anders over. Zij vinden het maar ‘oefenwedstrijdjes’. Dus met het hele team vonden we dat we de beker maar eens moesten gaan winnen. Dit seizoen waren we daar heel goed mee bezig, want we zaten al in de kwartfinale.

De 2e helft van de competitie in de 1e klasse begon met een heuse derby tegen RKSV Boxtel. We kenden veel mensen uit het team en er was veel publiek. We wonnen de wedstrijd met 2-1. Het seizoen was voor ons al geslaagd door de overwinning op Boc.


De week erop een uitwedstrijd tegen Blauw Geel. We begonnen slecht aan de wedstrijd en lieten de tegenstander over ons heen lopen. De tweede helft ging een stuk beter, maar we vergaten er genoeg te scoren voor een gelijkspel of zelfs een overwinning. We verloren onze eerste wedstrijd met 3-1.
De week erop een thuiswedstrijd tegen RKSV Nuenen MO17-1 die we met een ingedraaide hoekschop en een strafschop met 2-0 hebben gewonnen.

MAAR toen kwam Covid-19 die roet in het eten gooide. Geen bekerwedstrijden en competitiewedstrijden meer dit seizoen. Dat is een enorme tegenvaller, niet alleen voor ons maar voor iedereen die sport. Dit seizoen hadden we een goede kans om de beker te winnen, omdat we tegen teams moesten uit de tweede klasse en wij speelden goed in de eerste klasse. We zullen het nooit weten of we de beker dit seizoen voor het eerst zouden winnen. In de competitie zijn we als 2de geëindigd, maar dat telt niet echt, omdat we maar drie wedstrijden hebben gespeeld.

We mogen nu weer trainen en dat doen we met veel plezier. De anderhalve meterregel gaat prima. We sluiten het seizoen af met leuke en gezellige trainingen. We hopen dat we aan het eind van het seizoen nog wel een leuke seizoen afsluiting kunnen hebben. Laten we daar nog maar even op hopen. En dan weer vol goede moed aan het nieuwe seizoen kunnen gaan beginnen.

Wij willen onze trainers en trainsters alvast bedanken voor een leuk, goed en gezellig seizoen! Wij hopen dat jullie volgend jaar ook blijven.

Laura van Erp aanvoerster ODC MO17-1
Auteur: Laura van Erp