ODC moet meerdere erkennen in Avanti

ODC is er niet in geslaagd om een resultaat neer te zetten tegen het hoog geklasseerde Avanti’31. De gasten uit Schijndel kwamen vlak voor rust terecht op voorsprong maar een kwartier voor tijd bracht Bart van de Pas de tricolores verrassend langszij. Helaas kon ODC de gelijke stand niet vasthouden en moest het in de slotfase nog twee tegentreffers toestaan waardoor de wedstrijd in 1 - 3 eindigde.

Na de overwinning op BMC van afgelopen donderdag hoopte ODC ook tegen Avanti punten te pakken. Vooraf was het wel duidelijk dat dat niet mee zou vallen. De Schijndelaren staan niet voor niets hoog op de ranglijst en beschikken over een geroutineerde ploeg waar het lastig tegen voetballen is. In de eerste 20 minuten had ODC weinig in te brengen. Avanti kreeg een paar goede kansen via Geert van Heeswijk en Luc van den Hurk maar ODC-keeper Robbie Roelofs voorkwam een vroege voorsprong. In de 24e minuut kregen de tricolores vanuit het niets een enorme kans. Een lange bal van achteruit werd door Stef van Alphen met het hoofd verlengd naar de op volle snelheid liggende Joep van der Meijden. De Boxtelse aanvaller strandde echter op Avanti-doelman Casper Brus. In het vervolg van de eerste helft bleven de gasten de bovenliggende ploeg. Uiteindelijk leidde dat in de 41e minuut tot een treffer. Aan de rechterkant nam Roel Kappen de bal knap in één keer op zijn schoen en gaf Roelofs het nakijken: 0 - 1.

Direct na de pauze kregen de gasten opnieuw enkele goede kansen. Zo mocht ODC van geluk spreken dat Van Heeswijk in de 52e minuut een vrije trap op de paal schoot. En even later schoot Luc van den Hurk vrij voor het doel naast. Tussendoor kreeg de ploeg van trainer Piet Drijvers ook nog wat mogelijkheden. Van Alphen kon na een klein uur spelen net niet bij de bal na een voorzet vanaf links. Ook voor aanvoerder Sjoerd van Lokven was er een goede mogelijkheid maar hij schoot net naast na een voorzet van Stijn Pijnenburg. Een kwartier voor tijd viel plotseling de gelijkmaker. Invaller Bart van de Pas was bijzonder attent na een Boxtelse vrije trap waarbij de bal bleef hangen in de zestien. Hij pikte de bal prima op en rondde uiteindelijk in tweede instantie af: 1 - 1. ODC kon echter niet lang van de treffer genieten want binnen twee minuten kwam Avanti weer op voorsprong. Spits Van Heeswijk controleerde knap een voorzet vanaf links en prikte de bal voorbij de kansloze Roelofs: 1 - 2. In de slotfase kreeg ODC nog de uitgelezen mogelijkheid op een nieuwe gelijkmaker. Invaller Aerd van Brunschot verlengde de bal uitstekend op Van Lokven die alleen op het doel af ging maar zag dat keeper Brus zijn inzet wist te keren. Vanuit de tegenaanval liet Avanti zien hoe je een kans wel afrondt. Het was Kappen die met een harde lage schuiver de eindstand op 1 - 3 bepaalde.

Het was jammer dat de tricolores na 90 minuten met lege handen stonden maar gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag terecht. Met een beetje meer geluk had er misschien nog een puntje ingezeten. De komende week staan er voor ODC opnieuw twee wedstrijden op het programma. Aanstaande donderdagavond 25 november wordt in Vught de inhaalwedstrijd tegen Zwaluw VFC gespeeld en op zondag 28 november gaan de tricolores in Tiel op bezoek bij RKTVC.

Auteur: Sjef Engelbart