ODC neemt drie punten mee uit Den Bosch

ODC heeft goede zaken gedaan door op bezoek bij BVV met 1 - 2 te winnen. De tricolores begonnen goed en stonden na 20 minuten al op een 0 - 2 voorsprong door treffers van Jop Broeren en Tijn Trommelen. Na rust had de ploeg het lastig op het zware veld en wisten de Bosschenaren de aansluitingstreffer te scoren. Met hard werken bleef het team overeind en konden de punten mee naar Boxtel worden genomen.

ODC had in de uitwedstrijd tegen BVV het één en ander recht te zetten na de thuisnederlaag van vorige week tegen Essche Boys. Door blessures moest trainer Piet Drijvers wat omzettingen doen in zijn team waardoor Tijn Boons in het centrum van de verdediging terechtkwam. Dat pakte gedurende de hele wedstrijd goed uit. In de beginfase was ODC de ploeg die domineerde. In de 9e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Na een afgeslagen hoekschop werd Teun Timmermans rond de strafschopstip aangespeeld. De mee opgekomen verdediger speelde Jop Broeren aan die vervolgens de 0 - 1 binnenschoot. In de fase die volgde kwamen er kansen op meer doelpunten. Het was dan ook logisch dat in de 19e minuut de 0 - 2 viel. Na een voorzet vanaf rechts wist Broeren ploeggenoot Tijn Trommelen te vinden die de bal voorbij BVV-keeper Coen Burg in de verre hoek schoot. Gedurende het laatste deel van de eerste helft ging het zware veld ODC steeds meer parten spelen. Passes kwamen minder vaak aan en de fysiek sterke Bosschenaren wonnen steeds meer duels. Maar vlak voor rust werd het nog bijna 0 - 3 toen een vlammend schot van captain Sjoerd van Lokven rakelings over het doel ging.

Omdat de derde Boxtelse treffer niet viel, bleef BVV in de wedstrijd. De Bosschenaren gingen na rust steeds opportunistischer spelen. ODC werd teruggedrongen op de eigen helft. De Molenwijkploeg had geluk dat een kopbal van een eigen verdediger op de lat boven doelman Robbie Roelofs terecht kwam. In de omschakeling kregen de tricolores goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar iedere keer werd het te slordig uitgespeeld. In de 69e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Delano van Boxtel namens de thuisploeg de 1 - 2 binnenkopte. Wat volgde was een hectische slotfase. BVV zette vol aan maar ODC kwam verdedigend niet echt in de problemen behalve die ene keer dat Matai Seebregts de bal van de doellijn moest halen. Voorin had de Boxtelse ploeg de wedstrijd al lang kunnen beslissen maar invaller Aerd van Brunschot mikte net naast en Van Lokven zag zijn lobje eindigen in de handen van keeper Burg. Uiteindelijk bleef het bij 1 - 2 kon het team van trainer Drijvers drie punten bijschrijven.

Door de overwinning en het gelijke spel van naaste concurrent DVG, staat ODC nu weer bovenaan de ranglijst met 20 punten uit 9 wedstrijden. Dat is één punt meer dan de Liempdenaren die wel nog een gestaakt duel moeten uitspelen. ODC en DVG treffen elkaar volgende week zondag 3 december in Boxtel. De aftrap op sportpark Molenwijk is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart