ODC neemt puntje mee uit Oss

ODC en FC Schadewijk hebben opnieuw de punten gedeeld. In Boxtel werd het twee maanden terug 2 - 2 en ook bij de return stond deze uitslag na 90 minuten op het scorebord. De ODC-spelers zullen gemengde gevoelens hebben over gehouden aan de wedstrijd in Oss. Tot twee keer toe kwamen de tricolores op voorsprong (doelpunten Sjoerd van Lokven en Ayoub Omair) maar twee keer werd de voorsprong ook onnodig weggegeven. In de slotfase was het overleven geblazen en kon er uiteindelijk een puntje mee naar Boxtel worden genomen. Na dit gelijkspel staat ODC nog steeds op de voorlaatste plaats op de ranglijst, nu met 12 punten uit 18 wedstrijden.

Op Tweede Paasdag ging de ploeg van trainer Piet Drijvers in Oss op bezoek bij FC Schadewijk. Vooraf was al duidelijk dat het voor ODC een lastige pot zou worden. De Ossenaren hebben enkele aardige voetballers in het team staan maar moeten het vooral van vechtvoetbal hebben. De Boxtelse jonkies moeten nog leren om daar op een goede manier mee om te gaan. Dat was eigenlijk al vanaf het begin te zien. Schadewijk speelde opportunistisch en probeerde vaak om hun beste speler Jordy Hoeks in stelling te brengen. Maar grote kansen kreeg de thuisploeg desalniettemin nauwelijks. ODC kwam er sporadisch uit. Dat leverde in de 20e minuut een goede mogelijkheid op. Joep van der Meijden was aan de rechterkant de uitgekomen doelman Martin Roelofs te snel af. Hij legde de bal vervolgens goed terug op Sjoerd van Lokven maar die schoot te gehaast in waardoor de gastheren het alsnog konden herstellen. Aan de andere kant kreeg Benjamin Duah een goede kans maar hij schoot de bal hoog over het Boxtelse doel. Op slag van rust kwam ODC plotseling op voorsprong. Mo Kissami gaf een prima pass op Van Lokven die de bal knap controleerde en hard raak schoot: 0 - 1. Lang konden de tricolores niet van de voorsprong genieten. Want nog voor de thee stond het weer gelijk. Dani Eveleens kreeg alle ruimte om uit te halen waarna de bal van richting werd veranderd en ook nog via een polletje over de verslagen doelman Robbie Roelofs in het doel verdween: 1 - 1.

Na de pauze werd het duel nog fysieker en dat was uiteraard in het voordeel van de thuisploeg. Juist op die momenten is het gebrek aan ervaring bij de tricolores te zien. Duels worden dan verloren omdat ze te laat of niet slim genoeg worden aangegaan. In de 60e minuut kwam ODC goed weg toen FC Schadewijk-captain Danny Laukes de lat raakte. Tien minuten later kwam ODC desondanks opnieuw op voorsprong. Stijn Pijnenburg stond aan de basis van de treffer met een goede voorzet vanaf links die door JO19-spits Ayoub Omair via de onderkant van de lat werd binnengeschoten waarna Just van Wijk de bal voor de zekerheid nog verder over de lijn schoot: 1 - 2. In de laatste twintig minuten zette FC Schadewijk alles op alles om langszij te komen. ODC had eerst nog mazzel toen de bal na een scrimmage via de voet van Duah op de lat belandde. Uiteindelijk moesten de tricolores toch nog voor de tweede keer een gelijkmaker toestaan. De manier waarop was alleen onnodig. Want in de 75e minuut kwam de bal na nonchalant uitverdedigen van ODC bij Eveleens terecht die zijn aanvoerder Laukes de gelegenheid bood om namens FC Schadewijk de 2 - 2 binnen te koppen. In het tumultueuze laatste kwartier zette de thuisploeg alle mogelijke middelen in om alsnog de overwinning binnen te halen. ODC kwam daardoor helemaal niet meer aan voetballen toe en kon alleen maar tegenhouden. Gelukkig hielden de mannen van trainer Drijvers stand en werd er geen verdere schade meer opgelopen al was dat ook omdat Hoeks een paar minuten voor tijd namens FC Schadewijk een enorme kans om zeep hielp.

Door dit resultaat heeft ODC er een puntje bij maar staat het nog steeds op de voorlaatste plaats. Om daar weg te komen zal er weer een keer gewonnen moeten worden. Aanstaande zondag 24 april zou dat kunnen gebeuren al zal dat lastig worden. De tricolores ontvangen dan op eigen terrein Zwaluw VFC uit Vught, de nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd op sportpark Molenwijk begint zoals altijd om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart