ODC niet verder in bekertoernooi

ODC is er niet in geslaagd om door te bekeren. In Berlicum werd met 2 - 1 verloren van BMC. Nadat Stijn Pijnenburg de tricolores al vroeg op voorsprong had gezet, werd het nog voor rust gelijk. Na de pauze kreeg ODC de betere mogelijkheden maar sloeg de thuisploeg toe via een afstandsschot. En dat betekende het einde van het bekeravontuur.

Na een overwinning en een gelijkspel, moest ODC de derde bekerwedstrijd winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Dat zou dan moeten gebeuren in Berlicum waar het vorig seizoen uit de derde klasse gedegradeerde BMC de tegenstander was. De beginfase was voor de tricolores en dat leidde in de 12e minuut tot de verdiende openingstreffer. Ayoub Omair speelde Matai Seebregts vrij die het overzicht behield en Stijn Pijnenburg bereikte. Met een bekeken schot liet de jeugdige flankspeler BMC-doelman Jesper Langenhuijsen kansloos: 0 - 1. ODC speelde op dat moment heel aardig voetbal en een tweede treffer hing in de lucht. In de eindfase strandden de Boxtelse aanvallen in die fase echter steeds in schoonheid. In de 24e minuut had BMC aan één kans voldoende om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na een vrije trap kopte Thijs Govers de bal over Robbie Roelofs in het doel: 1 - 1. ODC was op dat moment de grip op het spel al een tijdje kwijt en de thuisploeg drong steeds meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. Behalve dan vlak voor rust maar gelukkig was Roelofs toen ter plekke om een Berlicumse aanval onschadelijk te maken.

Na rust was de eerste grote kans voor ODC. Pijnenburg snelde aan de linkerkant langs een paar tegenstanders waarna zijn schot ternauwernood door doelman Langenhuijsen kon worden gekeerd . Even later kregen ook Stef van Alphen en de ingevallen JO19-speler Jop Broeren goede mogelijkheden maar steeds ging de bal er niet in. Na een dik uur spelen viel het doelpunt echter aan de andere kant. Dennis van der Steen mocht namens BMC zo maar het veld oversteken en vanaf een meter of 25 vrij uithalen: 2 - 1. ODC zette daarna vol aan voor de gelijkmaker en eventueel nog een winnende treffer maar het zat de ploeg van trainer Piet Drijvers niet mee. Bij een goede aanval raakte Van Alphen de paal en schoot Pijnenburg vanuit de rebound over. In de allerlaatste minuut was de mee naar voren gekomen Stijn Smulders dicht bij de 2 - 2 maar zijn kopbal belandde uiteindelijk in de handen van keeper Langenhuijsen. Daardoor kwam er voor ODC een einde aan het bekertoernooi. Dat is jammer maar belangrijker is de competitie die volgende week zondag 24 september van start gaat. ODC ontvangt dan op eigen terrein Nieuwkuijk. De aftrap bij thuiswedstrijden is vanaf dit seizoen om 14.00 uur

Auteur: Sjef Engelbart