ODC nog op zoek naar de juiste vorm

ODC heeft de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Het bekerduel tegen vijfdeklasser De Bocht’80 eindigde in een 4 - 0 overwinning maar groots was het allemaal nog niet. Een grote tegenvaller was het uitvallen van Tijn Trommelen met een op oog zware blessure.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Bocht’80 werd Just van Wijk namens de ODC-supporters gehuldigd als speler van het seizoen 2021/2022. De middenvelder liet zich na zijn huldiging direct op het veld zien want al binnen een paar minuten scoorde hij op aangeven van captain Sjoerd van Lokven de 1 - 0. In diezelfde beginfase kreeg ODC ook een zware domper te verwerken. In een duel om de bal raakte Tijn Trommelen dusdanig zwaar geblesseerd dat hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis moest. Het is te hopen dat zijn blessure meevalt. Na deze klap ging de Boxtelse ploeg desondanks op zoek naar meer treffers. Dat leverde in de 14e minuut de 2 - 0 op toen Matai Seebregts een mooie aanval koelbloedig afrondde. Een minuut later viel ook de 3 - 0. Het was de voor Trommelen ingevallen Stef van Alphen die op aangeven van opnieuw Van Lokven van dichtbij het net wist te vinden. In het vervolg van het eerste bedrijf viel er nog slechts één treffer. Na goed doorjagen op de keeper door Stijn Pijnenburg, liet de goed meegelopen Van Lokven vlak voor de pauze de 4 - 0 aantekenen.

Na rust zakte ODC ver weg. De tricolores speelden nonchalant en ongeconcentreerd waardoor ballen vaak eenvoudig bij de tegenstander werden ingeleverd. Desondanks kreeg de ploeg van trainer Piet Drijvers nog een handvol honderd procent kansen. Maar de bal ging er steeds niet in en daardoor stond er na 90 minuten slechts 4 - 0 op het scorebord.

ODC kan veel beter, dat weten spelers en staf zelf ook wel. Van de andere kant zitten we eigenlijk nog steeds in de voorbereidende fase op de nieuwe competitie en zeggen dit soort wedstrijden meestal niet zo veel. Volgende week zondag 11 september speelt ODC de tweede bekerwedstrijd. De Boxtelse ploeg gaat dan op bezoek bij vierdeklasser Spoordonkse Boys. Het duel begint om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart