ODC onderuit in streekderby

ODC had goede zaken kunnen doen door thuis te winnen van buurman SCG’18. Maar het liep allemaal anders. De tricolores kwamen via Sjoerd van Lokven nog wel aan de leiding maar nog voor de pauze stonden de gasten uit Sint Michielsgestel met 1 - 2 voor. Na rust probeerde ODC het nog wel maar zonder succes. SCG’18 profiteerde daarentegen nog twee keer van de ruimte die ontstond waardoor er uiteindelijk 1 - 4 op het scorebord stond.

ODC en SCG’18 stonden voorafgaand aan het onderling duel gelijk op de ranglijst. De beide teams hadden 7 punten uit 7 wedstrijden. Bij winst zou er aansluiting bij de subtop gevonden kunnen worden. In de aanvangsfase gebeurde er niet veel. De eerste goede kans was voor ODC toen bij een corner een inzet van Thijm van Oirschot van de doellijn werd gehaald. Aan de andere kant moest Robbie Roelofs redding brengen toen Stan van Rooij namens de bezoekers gevaarlijk dreigde te worden. Ook Dirk van der Struijk kreeg een mogelijkheid namens ODC maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. In de laatste vijf minuten van de eerste helft gebeurde er opeens van alles. Eerst bracht Sjoerd van Lokven in de 41e minuut de tricolores op voorsprong. Op aangeven van Lennart Sannen poeierde hij de bal van ver schitterend in de kruising: 1 - 0. Maar ODC kon niet lang van de voorsprong genieten want drie minuten later tastte de Boxtelse verdediging mis en kon Van Rooij ongehinderd een voorzet vanaf links binnenschieten: 1 - 1. Dat leek de ruststand te gaan worden maar in de blessuretijd van de eerste helft zette Jim Mutsaars SCG op 1 - 2 nadat ODC de bal niet weg kreeg bij een scrimmage.

Na de pauze ging de Boxtelse ploeg verder naar voren voetballen om de gelijkmaker te forceren. De gasten lieten dat toe en probeerden om via de omschakeling opnieuw toe te slaan. In de 60e minuut wist keeper Roelofs dat nog te voorkomen door een schot van buiten de 16 over zijn doel te tikken. Twee minuten later ging het echter fout. Door een misverstand achterin kon Van Rooij profiteren en eenvoudig de 1 - 3 binnenlopen. Het hardwerkende ODC ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer maar de bal viel steeds net niet goed. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist toen Van Rooij met zijn derde treffer van de middag de 1 - 4 eindstand op het scorebord zette.

Door de nederlaag is ODC afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst met 7 punten uit 8 wedstrijden. Volgende week zondag 27 november staat er een nieuwe derby op het programma. De tricolores gaan dan op bezoek bij DVG dat één plekje lager op de ranglijst staat met evenveel punten. In Liempde wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart