ODC pakt de volle buit in Engelen

ODC heeft goede zaken gedaan door in Engelen met 1 - 2 te winnen van de plaatselijke FC. Lennart Sannen bracht de tricolores al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. In het tweede bedrijf verdubbelde Sjoerd van Lokven de voorsprong waarna de thuisploeg nog tegen scoorde maar niet meer langszij kon komen. ODC stijgt door deze prima overwinning naar de gedeeld 7e plaats op de ranglijst met 7 punten uit 6 wedstrijden.

Na drie nederlagen op rij was er ODC alles aan gelegen om in Engelen niet nog een keer onderuit te gaan. Trainer Piet Drijvers begon het duel met dezelfde elf die ook vorige week tegen RKDVC mochten starten. De thuisploeg had in de aanvangsfase het meeste balbezit en drong ODC steeds naar achteren. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Als de tricolores eruit kwamen, werd steeds spits Lennart Sannen als aanspeelpunt gezocht. In de 12e minuut leidde dat tot de Boxtelse openingstreffer. Captain Sjoerd van Lokven lanceerde Sannen die zijn tegenstanders voorbijliep en keeper Marijn van Dinther het nakijken gaf: 0 - 1. FC Engelen bleef vervolgens aandringen op het natte kunstgrasveld en na 25 minuten spelen, leidde dat tot een kans toen de bal binnen de 16 vanuit de rebound over werd geschoten. Verder kreeg FC Engelen niet veel kansen. Dat kwam ook omdat ODC - vergeleken met vorige week - een stuk gedisciplineerder speelde en weinig ruimte weggaf. Aan de andere kant kreeg de Boxtelse ploeg vanuit de omschakeling enkele goede mogelijkheden. Ayoub Omair was dicht bij de 0 - 2 maar zijn inzet ging naast en Sannen stuitte op doelman Van Dinther na een nieuwe Boxtelse uitval.

Na de thee veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. FC Engelen probeerde steeds maar weer - zonder succes - een gaatje te vinden in de Boxtelse defensie terwijl ODC loerde op de tegenaanval. In de 60e minuut lieten de tricolores een aanval uit het boekje zien. Van achteruit ging de bal opnieuw diep op de onvermoeibare Sannen. De spits behield het overzicht en speelde Stijn Pijnenburg vrij die op volle snelheid zijn tegenstander passeerde en een voorzet afleverde die door Van Lokven werd binnengeschoten: 0 - 2. Een kleine tien minuten later kwam FC Engelen terug in de wedstrijd bij een corner. Door mistasten bij ODC achterin kon Quinten Vorstenbosch simpel de 1 - 2 binnenkoppen. Het werd daardoor in de slotfase nog spannend maar de ploeg van trainer Drijvers hield stand en wist de drie punten mee naar Boxtel te nemen.

De ODC-supporters waren na afloop dik tevreden met de overwinning. Zij zagen een team dat op basis van een goede wedstrijdinstelling een uitstekend resultaat boekte. Dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

Volgende week zondag 13 november staat het volgende duel op het programma. ODC gaat dan op bezoek bij Vlijmense Boys waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart