ODC pakt een punt bij competitiestart

ODC is de competitie begonnen met een gelijkspel. Op het eigen sportpark Molenwijk werd het 1 - 1 tegen Nieuwkuijk. Na een goed begin kwamen de tricolores halverwege de eerste helft op achterstand. Na de pauze zette Stijn Pijnenburg vanaf de stip de 1 - 1 op het scorebord. ODC kreeg in de laatste 25 minuten nog kansen op een tweede treffer maar het bleef uiteindelijk bij 1 - 1, een resultaat waarmee de tricolores tevreden kunnen zijn.

Na een moeizame voorbereiding in het bekertoernooi, trof ODC bij de competitiestart het op papier sterke Nieuwkuijk. Nieuwkuijk deed vorig seizoen via de nacompetitie nog mee om promotie naar de tweede klasse maar bleef uiteindelijk derdeklasser. De beide teams begonnen afwachtend aan het duel. De gasten hadden via captain Brent de Wijs een eerste mogelijkheid die door ODC- keeper Robbie Roelofs goed onschadelijk werd gemaakt. In de openingsfase deed de ploeg van trainer Piet Drijvers het heel aardig en speelde het vooral op de helft van de tegenstander. Na een verre ingooi van Dirk van der Struijk was de eerste grote kans voor ODC. Via Stef van Alphen kwam de bal bij aanvoerder Tijn Boons die rakelings over schoot. De treffer viel even later echter aan de andere kant. Een door de gasten knap opgezette aanval bereikte De Wijs die de bal handig over de uitgekomen Roelofs in het doel wipte: 0 - 1. De achterstand deed het spel van de jonge Boxtelse ploeg geen goed. ODC speelde slordig en kwam er nauwelijks nog uit. Vrijwel alle afvallende ballen waren voor de tegenstander. Toch werd er voor de pauze niet meer schade opgelopen.

Vlak na de thee wist Roelofs met een goede redding de 0 - 2 te voorkomen op een inzet van Rick van Buul. Na een klein uur spelen bracht trainer Drijvers met Lennart Sannen en JO19-speler Jop Broeren twee verse krachten in het veld. Het leverde gelijk meer dreiging op. In de 62e minuut kreeg een verdediger van Nieuwkuijk de bal ongelukkig tegen zijn hand bij een actie van Sannen. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip. De jarige Stijn Pijnenburg schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1 - 1. De tricolores kregen in de fase die volgde enkele goede kansen. Boons schoot van dichtbij net naast en invaller Broeren stuitte bij een uitval op keeper Dave Tausch. In de 83e minuut leek Sannen de 2 - 1 binnen te schieten maar hij zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. In de slotfase was het nog even bibberen toen de gasten via corners en vrije trappen nog wat mogelijkheden kregen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef het 1 - 1.

Gezien het wedstrijdverloop mogen de tricolores tevreden zijn met dit gelijkspel. Volgende week zondag 2 oktober staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. ODC gaat dan in Den Bosch op bezoek bij BVV. Er wordt daar om 14.00 uur afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart