ODC pakt eindelijk de eerste punten

ODC heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. Dat gebeurde op eigen veld tegen Den Dungen. Na een moeizame eerste helft (ruststand 1 - 0) sloegen de tricolores na rust op de juiste momenten toe. Na 90 minuten stond er daardoor een klinkende 4 - 0 op het scorebord. Joep van der Meijden (2x), Sjoerd van Lokven en Koen Hoek zorgden voor de treffers. De Boxtelse ploeg heeft nu drie punten uit drie wedstrijden en staat daarmee op een gedeeld negende plaats.

Na twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden was het voor ODC zaak om de punten thuis tegen Den Dungen in Boxtel te houden. Vanwege de coronamaatregelen diende het duel noodgedwongen zonder publiek gespeeld te worden. Dat gaf een aparte ambiance. Desondanks gingen de beide teams vol goede moed van start. De eerste kans was voor de gasten uit Den Dungen. Rechtsback Rens Broeren kon zo maar oprukken tot aan Robbie Roelofs en de Boxtelse keeper moest alles uit de kast halen om de bal tot hoekschop te verwerken. De tricolores hadden het vooral voor rust moeilijk met de goed georganiseerd spelende bezoekers. Daardoor kreeg ODC nauwelijks kansen. Aan de andere kant speelde de Molenwijkploeg in verdedigend opzicht niet gedisciplineerd genoeg. Den Dungen kon een paar keer heel gemakkelijk door de Boxtelse defensie combineren maar wist niet te profiteren. Vijf minuten voor rust kwam ODC vanuit het niets op voorsprong. Een verrassend schot van Sjoerd van Lokven vanaf rechts spatte uiteen op de paal waarna Joep van der Meijden attent was en de bal vanuit de rebound knap binnenschoot: 1 - 0. Op slag van rust had Lex van den Biggelaar de 2 - 0 op zijn schoen maar zijn wippertje ging via doelman Friso de Kroon over het doel.

Na rust had ODC de wedstrijd beter onder controle. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch speelde veel meer als een team dan voor de pauze. Daardoor liep het een stuk beter en dat betaalde zich snel uit in doelpunten. In de 53e minuut onderbrak Sjoerd van Lokven de opbouw van Den Dungen. Hij speelde met een knappe pass direct Van der Meijden vrij die koelbloedig afrondde: 2 - 0. Vlak daarna verrichte Roelofs een cruciale redding bij een gevaarlijke uitbraak van de gasten. Daarmee voorkwam hij de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd gooide Sjoerd van Lokven de wedstrijd in het slot. Heel slim gebruikte hij zijn lichaam bij een duel in de zestien waardoor zijn tegenstander de controle over de bal verloor. Vervolgens schoot hij van dichtbij raak: 3 - 0. In de slotfase werd het ook nog 4 - 0 door Koen Hoek die uitstekend doorzette en doelman De Kroon andermaal kansloos liet.

Door deze prima overwinning is ODC van de hatelijke nul af. Dat geeft de burger moed. Volgende week zondag 11 oktober gaat de Boxtelse ploeg op bezoek bij RKSV Schijndel. Let op: de aftrap aan de Rooiseheide in Schijndel is al om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart