ODC pakt opnieuw een punt

ODC heeft voor derde opeenvolgende keer met 1 - 1 gelijkgespeeld. Tegen het veel hoger geklasseerde Nooit Gedacht hadden de tricolores daar vooraf wellicht voor getekend. In de slotfase kreeg ODC echter kansen op de volle buit maar het zat de ploeg niet mee in de afronding. Het team van trainer Piet Drijvers staat na dit resultaat nog steeds 12e op de ranglijst met 15 punten uit 21 wedstrijden.

ODC bewaarde slechte herinneringen aan de laatste confrontatie met Nooit Gedacht. Begin oktober werd er in Geffen kansloos met 5 - 0 verloren van een toen uitstekend spelende tegenstander. De wedstrijd in Boxtel begon zoals vantevoren verwacht kon worden. Nooit Gedacht had het beste van het spel en ODC kwam steeds een stapje te laat. Dat leidde in de zesde minuut al tot een voorsprong voor de gasten. Levi Schuurmans kreeg van de Boxtelse defensie alle tijd en ruimte om de 0 - 1 binnen te werken. Een paar minuten later kreeg ook Sam van Sluis alle ruimte maar ODC had geluk dat de Geffense speler het vizier niet op scherp had staan. Pas na een kleine 20 minuten spelen kwamen de tricolores beter in de wedstrijd. Dat leverde een grote kans op voor Stijn Smulders. Bij een vrije trap kopte hij de bal rakelings naast. Vlak daarna kreeg ook Stef van Alphen een goede mogelijkheid maar ook zijn inzet ging net naast. In de 30e minuut had Tijn Boons na een goed opgezette aanval de gelijkmaker op zijn schoen. Nooit Gedacht-doelman Luuk Bijveld stak daar echter een stokje voor met een goede redding. Even later viel de gelijkmaker alsnog. Van Alphen werd in de 16 ingespeeld en legde de bal goed terug op Max van Geene. Een Geffense verdediger kon nog net ingrijpen maar werd daarbij zodanig onder druk gezet dat hij de bal achter zijn eigen keeper werkte: 1 - 1.

Na de pauze golfde het spel op en neer. ODC mocht doelman Robbie Roelofs dankbaar zijn dat hij een paar keer goed ingreep als Nooit Gedacht gevaarlijk werd. De thuisploeg kreeg aan de andere kant ook goede kansen. Na voorbereidend werk van Tijn Trommelen kon Sjoerd van Lokven er in de 57e minuut net niet bij om af te ronden. En in de 63e minuut hadden de tricolores domweg pech toen Stijn Pijnenburg op aangeven van Van Lokven de paal raakte. Vlak daarna had de ploeg van trainer Drijvers het geluk aan haar zijde toen een doelpunt van Tim Bissels werd geannuleerd wegens buitenspel. In de laatste 20 minuten kwam spits Aerd van Brunschot bij ODC in de ploeg. Hij zorgde voor veel onrust in de Geffense defensie. Een kwartier voor tijd zette hij goed en kwam oog in oog te staan met doelman Bijveld. De Geffense keeper wist echter redding te brengen. Een dikke tien minuten voor tijd moesten de tricolores met tien man verder toen Thijm van Oirschot direct rood kreeg als gevolg van een stevige overtreding. Het bijzondere was dat juist de tien ODC-ers de beste kansen kregen in de slotfase. In de 83e minuut werd Van Brunschot goed vrijgespeeld door Pijnenburg. De Boxtelse invaller controleerde de bal maar had pech in de afronding toen zijn schot op de lat eindigde. Mede daardoor stond er uiteindelijk na 90 minuten opnieuw 1 - 1 op het scorebord.

ODC zal een dubbel gevoel over hebben gehouden aan deze wedstrijd. Met tien man werd er toch nog een punt uit gesleept maar met iets meer geluk hadden het er ook drie kunnen zijn. ODC blijft hierdoor op de 12e plaats staan, een plek die op het einde van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud betekent. Omdat BMC met 1 - 2 verloor van SCG’18 is het gat met de nummer 13 BMC nu twee punten geworden. Het gat met nummer 11 SCG’18 is echter gegroeid naar drie punten.

Komende donderdagavond 12 mei speelt ODC de inhaalwedstrijd in en tegen Alem. Er wordt daar om 19.15 uur afgetrapt.
Auteur: Sjef Engelbart