ODC pakt periodetitel na moeizame eerste helft

ODC heeft de tweede periodetitel behaald door thuis met 3 - 1 te winnen van RKKSV. Na een moeizame eerste helft stond het 2 - 1 (doelpunten Anir Mairouche en Matai Seebregts) en over die tussenstand mochten de tricolores niet mopperen. Na rust zorgde Tijn Trommelen voor de derde Boxtelse treffer en kwam de voorsprong niet meer in gevaar. De periodetitel is nu binnen maar belangrijker met het oog op het kampioenschap, is dat de voorsprong op de concurrentie is opgelopen tot zes punten.

Op het eigen sportpark Molenwijk zou het duel met hekkensluiter RKKSV voor ODC geen probleem moeten zijn. Hoe anders pakte dat voor de pauze uit. De gasten uit Kruisstraat zorgden voor het meeste doelgevaar en kwamen in de 16e minuut op voorsprong toen Kaj de Visser een voorzet vanaf rechts knap afrondde: 0 - 1. Bij de thuisploeg lukte er maar weinig. De vrije man werd nauwelijks gevonden en zowat elke afvallende bal was voor de tegenstander. Na een halfuur spelen leken de bezoekers de voorsprong te verdubbelen maar de treffer van opnieuw De Visser werd wegens buitenspel afgekeurd. Meteen daarna kwam de ploeg van trainer Piet Drijvers bijna op 1 - 1 na de eerste goede Boxtelse aanval. Just van Wijk haalde aan de linkerkant de achterlijn, gaf de bal voor maar Stijn Pijnenburg mikte vervolgens net naast. De laatste minuten van het eerste bedrijf waren bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. In de 43e minuut zette uitblinker Anir Mairouche druk op een verdediger van RKKSV. Die speelde daardoor te kort terug op de eigen keeper waardoor Mairouche de bal kon binnenschuiven: 1 - 1. Meteen daarna zette ODC nog een keer aan. Daarbij speelde captain Sjoerd van Lokven zich knap vrij op de achterlijn waarna Matai Seebregts de afgeleverde voorzet tegen de touwen schoot: 2 - 1. De ellende voor de gasten werd nog groter toen De Visser in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede geel kreeg en van het veld moest.

Ondanks de numerieke meerderheid lukte het ODC na de pauze aanvankelijk niet om de verlossende derde treffer te maken. Kansen kwamen er nu wel. Invaller Ayoub Omair kopte in de 50e minuut net naast en Van Lokven raakte vijf minuten later de paal. Veel liep over links waar Jop Broeren na rust een verdienstelijke partij als opkomende back speelde. Na een dik uur spelen leek Stijn Smulders de 3 - 1 te maken maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 71e minuut viel dan eindelijk de derde Boxtelse treffer. Pijnenburg bracht de bal vanaf links voor het doel waar Tijn Trommelen stond om de 3 - 1 binnen te schieten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. ODC kreeg in het laatste kwartier nog diverse kansen om de score verder op te voeren maar de afronding was steeds onzorgvuldig en toen invaller Aerd van Brunschot wel raak schoot, werd er voor buitenspel gefloten. Daardoor bleef het bij 3 - 1. Het was geen beste wedstrijd maar slechte wedstrijden winnen is ook een kunst.

Door deze overwinning heeft ODC de tweede periodetitel binnengehaald. Dat is mooi meegenomen maar het vizier is uiteindelijk gericht op het kampioenschap. En daarin heeft de Molenwijkploeg opnieuw goede zaken gedaan want het gat met de concurrentie is groter geworden. ODC staat na 15 wedstrijden aan kop met 36 punten. Omdat Essche Boys verloor, is DVG de nieuwe nummer twee. De voorsprong op de ploeg uit Liempde bedraagt zes punten. Volgende week zondag 17 maart spelen de tricolores opnieuw thuis, deze keer tegen BMC. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart