ODC raakt overwinning kwijt in blessuretijd

ODC heeft voor de tweede week op rij met 1 - 1 gelijkgespeeld. Was het vorige week tegen Zwaluw VFC nog een bonuspunt, deze keer voelde het alsof het twee verliespunten waren. Want in Sint Michielsgestel kwam tegenstander SCG’18 in blessuretijd alsnog langszij nadat Sjoerd van Lokven de tricolores vlak na rust aan de leiding had gebracht. Het duel was niet hoogstaand maar wel spannend tot de laatste seconde. Door het gelijkspel is ODC één plaats gestegen op de ranglijst en staat het 12e met 14 punten uit 20 wedstrijden.

De wedstrijd tussen SCG’18 en ODC was een ware kelderkraker. Vooraf stonden de tricolores één puntje achter op de ploeg uit Sint Michielsgestel dus bij winst zou de ploeg van trainer Piet Drijvers over de Gestelaren heen gaan. Gedurende de hele wedstrijd was er van goed voetbal geen sprake maar dat is normaal bij dit soort duels waarbij er voor beide partijen veel op het spel staat. Tekenend was de eerste grote kans van de wedstrijd. Al in de eerste minuut ging de SCG-defensie na goed druk zetten door ODC enorm in de fout. Just van Wijk pikte de bal op, passeerde doelman Dennis Schoenmaker maar schoot de bal daarna naast het doel. In de fase die volgde zag het publiek veel slordigheden aan beide kanten. ODC maakte het zichzelf lastig door te vaak voor de moeilijke oplossing te kiezen waarna de zaak in veel gevallen via een overtreding gecorrigeerd moest worden. Daardoor kreeg SCG veel vrije trappen op de Boxtelse helft die keer op keer hoog voor het doel werden geslingerd. Tot doelgevaar leidde dat aanvankelijk nog niet. Na een halfuur spelen kreeg de thuisploeg de eerste goede kans. Arman Gadzjiev kwam oog in oog te staan met Robbie Roelofs maar de Boxtelse goalie redde bekwaam.

Vlak na rust kwam ODC op voorsprong. A-junior Tijn Trommelen stond aan de basis met een goede actie aan de linkerkant. Via de kluts kwam de bal bij captain Sjoerd van Lokven die met een bekeken schuiver de 0 - 1 op het scorebord zette. Het spel werd vervolgens steeds hectischer. Dat had ook te maken met de warrige leiding waardoor er zowel in het veld als langs de lijn irritaties ontstonden. ODC kreeg een paar keer de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar het ontbrak de jonge ploeg aan rust om dat voor elkaar te krijgen. In de tumultueuze slotfase kreeg de thuisploeg opnieuw een aantal vrije trappen. Het was zuur dat eentje daarvan uiteindelijk tot de gelijkmaker leidde. In de blessuretijd werd een hoog ingebrachte bal door invaller Rody van Gaal tegen de touwen gekopt: 1 - 1. Als je zo dicht bij een overwinning bent is dat een behoorlijke tegenvaller, zeker omdat ODC bij een overwinning nog een plaats zou zijn gestegen op de ranglijst.

Volgende week zondag 8 mei speelt ODC de eerstvolgende wedstrijd. Op het eigen sportpark Molenwijk komt dan Nooit Gedacht op bezoek. De aftrap is om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart