ODC speelt gelijk tegen Boxtel

De bekerderby tussen ODC en Boxtel is geëindigd in een 1 - 1 gelijkspel. Op sportpark Munsel stond deze stand bij rust al op het scorebord. De tricolores kwamen al vroeg op achterstand en kwamen via een treffer van Lennart Sannen ook snel weer op gelijke hoogte. Ondanks een groot veldoverwicht en enkele goede kansen slaagde de Molenwijkploeg er niet in om de wedstrijd in winst om te zetten.

Op een bloedheet sportpark Munsel troffen de beide Boxtelse teams elkaar voor het eerst sinds lange tijd weer eens in een officiële wedstrijd. Beide ploegen degradeerden het afgelopen seizoen maar ODC speelt nog steeds een niveau hoger dan de Munselploeg en was daarom op voorhand favoriet. Bij de eerste de beste aanval van Boxtel was het echter raak voor de thuisploeg. Na een schot op de lat ontstond er een scrimmage waarbij David Iwuchukwu uiteindelijk het net wist te vinden: 1 - 0. ODC wist wat het te doen stond en ging volop in de aanval. Lennart Sannen stuitte in de vijfde minuut nog op Boxtel-doelman Bart Bongers maar was ruim tien minuten later toch succesvol door de bal na een corner van Stijn Pijnenburg in het doel te werken: 1 - 1. De tricolores bleven in het vervolg van de eerste helft druk zetten op de defensie van Boxtel. Er ontstonden kansen. Jop Broeren haalde een paar keer venijnig uit en in de 40e minuut ging een listig lobje van Sjoerd van Lokven via keeper Bongers naast. Op slag van rust werd een inzet van Tijn Trommelen door een verdediger van Boxtel van de lijn gehaald. De bal wilde er maar niet in.

In de rust bracht trainer Drijvers - die in de bekercompetitie nog veel rouleert - drie nieuwe spelers in het veld. Mede door het warme weer zakte de wedstrijd wat in. Toch kwamen er weer kansen. Zo kopte de ingevallen Ayoub Omair na een klein uur spelen op de buitenkant van de paal. Boxtel kwam er via de omschakeling een paar keer dreigend uit maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook in de slotfase gingen de kansen voor ODC er niet in. Bongers behoedde zijn ploeg voor een nederlaag door inzetten van Trommelen en Omair uit zijn doel te weren. Daardoor bleef het bij 1 - 1, een voor de ODC-supporters op het oog teleurstellend resultaat. Om verder te komen in de bekercompetitie is er echter nog niks aan de hand. Als ODC volgende week zondag 17 september op eigen terrein wint van Spoordonkse Boys is de volgende ronde bereikt. De wedstrijd op sportpark Molenwijk begint om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart