ODC verliest bij de koploper

ODC heeft op zaterdagavond in Vught met 2 - 0 verloren van lijstaanvoerder Zwaluw VFC. Dat is geen schande want de Vughtenaren gelden als één van de favorieten voor de titel. De tricolores speelden grote delen van de wedstrijd heel aardig mee maar waren in de eindfase niet dodelijk genoeg. Voor de thuisploeg waren twee goed uitgespeelde aanvallen voor rust, voldoende voor de overwinning.

In de vierde competitiewedstrijd moest ODC het opnemen tegen het sterke Zwaluw VFC. Vooraf was wel duidelijk dat het een zware dobber zou worden voor de jonge ploeg van trainer Piet Drijvers. De Vughtenaren hebben een goede ploeg met veel snelheid en voetballend vermogen in de aanval en op het middenveld. De eerste drie duels van het seizoen wisten ze alle drie te winnen. De wedstrijd begon ongelukkig voor ODC. Binnen vijf minuten moest Thijm van Oirschot naar de kant met een hoofdwond nadat hij ongelukkig in botsing was gekomen met een medespeler. De tricolores hielden zich desondanks goed staande in de beginfase. De eerste mogelijkheid was voor ODC. Stijn Pijnenburg pikte de bal op na slecht uitverdedigen door de thuisploeg maar uiteindelijk liep hij zich vast op drie verdedigers van Zwaluw. De gastheren hadden tot dan toe nog weinig laten zien maar bij de eerste de beste goede aanval was het raak. Quinten van Haaren snelde aan de rechterkant voorbij de ODC-defensie waarna zijn voorzet door Steffan Moes knap werd binnengewerkt: 1 - 0. Vijf minuten later viel de tweede Vughtse treffer na opnieuw een goed uitgespeelde aanval. Op aangeven van Moes zorgde Julius Emmanuel voor de 2 - 0. Ondanks de achterstand rechtte de ploeg van trainer Drijvers de rug en werd er doelgevaar gesticht. Just van Wijk schoot de bal in de 40e minuut vanuit de draai maar net naast. In de blessuretijd van het eerste bedrijf was er wederom een goede kans op de aansluitingstreffer. Lennart Sannen zette aan de rechterkant uitstekend door maar kon uiteindelijk de meegelopen Ayoub Omair net niet bereiken waardoor er met een 2 - 0 achterstand gerust werd.

Na de pauze zakte ODC aanvankelijk wat terug. De ploeg kwam er nauwelijks nog uit en was de bal steeds snel weer kwijt. Zwaluw kreeg enkele goede kansen om de score verder op te voeten maar was slordig in de afronding. Na enkele wissels en omzettingen kwam ODC in de laatste 20 minuten weer wat beter in de wedstrijd. Omair stuurde in de 71e minuut Pijnenburg weg maar de uithaal van de snelle buitenspeler werd gekeerd door Zwaluw-keeper Bart Hulsbosch. In de slotfase kregen ook Dirk van der Struijk, captain Sjoerd van Lokven en invaller Stef van Alphen nog kansen op de aansluitingstreffer maar de afronding was steeds niet zuiver genoeg. Omdat ook Zwaluw het vizier niet meer op scherp had staan, bleef het uiteindelijk bij 2 - 0 en stond ODC - evenals vorige week - na 90 minuten met lege handen.

Verliezen van deze sterke ploeg is geen schande maar als ODC het in de afronding wat slimmer had uitgespeeld, dan had er wellicht nog iets meer in gezeten. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Het eerstvolgende competitieduel staat gepland voor zondag 30 oktober. ODC ontvangt dan op eigen veld RKDVC. De aftrap is in 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart