ODC verliest van naaste concurrent

ODC heeft in de strijd om lijfsbehoud slechte zaken gedaan. De thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde DSC werd met 0 - 3 verloren. Bij rust stond het al 0 - 2.

Na het verlies van afgelopen donderdag tegen Alem, wachtte voor ODC op zondagmiddag al weer de volgende thuiswedstrijd. Dit keer kwam DSC uit Kerkdriel op bezoek dat eveneens in de onderste regionen van de ranglijst verblijft. Trainer Piet Drijvers had centraal in de defensie een plek ingeruimd voor Thijm van Oirschot. De jongeling toonde veel duelkracht, iets wat we de laatste weken hadden gemist in de ODC-defensie. Desondanks was de eerste kans voor de bezoekers. Al in de eerste minuut werd Bas Vos namens DSC gevaarlijk kans maar keeper Robbie Roelofs stond gelukkig op de goede plek om een vroege achterstand te voorkomen. ODC kreeg in de beginfase ook enkele goede kansen. Een goede voorzet vanaf rechts Sjoerd van Lokven bereikte het hoofd van Joep van der Meijden waarna de bal maar net naast het doel ging. Even later eindigde een sterke individuele actie van Stijn Pijnenburg met een schot dat op de bovenkant van de lat. In de 22e minuut kwam ODC op achterstand. Routinier Jordy de Wit kon door de Boxtelse defensie slalommen en doelman Roelofs passeren. Even leek het doelpunt te worden geannuleerd wegens buitenspel maar de scheidsrechter keurde de treffer toch goed: 0 - 1. ODC kreeg in het vervolg van de eerste helft een paar keer de kans om langszij te komen maar aanvoerder Van Lokven schoot met links naast na een goede pass van Pijnenburg en Van der Meijden speelde vlak voor het doel de bal af waar hij ook voor eigen succes had kunnen gaan. En als je zelf niet scoort dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant. En dat gebeurde in de blessuretijd van de eerste helft. Invaller Tim Coset werkte namens de bezoekers een voorzet vanaf links van dichtbij binnen: 0 - 2.

In de eerste 30 minuten na de pauze gebeurde er nauwelijks iets dat het vermelden waard was. Pas een kwartier voor tijd ging ODC weer wat meer druk zetten. Het leverde wat kleine kansjes op maar tot doelpunten kwam het niet. Dat gebeurde in de 78e minuut wel aan de andere kant waar Martijn Veldhuis de 0 - 3 liet noteren. In de slotfase ging ODC nog voor een eretreffer maar ook dat zat er niet in ondanks pogingen van de ingevallen JO19-junioren Nick van Zanten en Tijn Trommelen.

Door de nederlaag blijven de tricolores op de 13e plaats op de ranglijst staan. Het gat met de nummer 12 DVG bedraagt 4 punten waarbij ODC wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Volgende week zondag 3 april gaat ODC op bezoek bij BMC in Berlicum waar om half drie wordt afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart