ODC verslaat telecomprovider

ODC 9-1 ZIG(G)O

Na de overwinning van vorige week was de missie voor deze regenachtige zondagochtend simpel: Winnen, het liefst met ruime cijfers. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker wanneer je de nodige logistieke problemen ondervindt nog vóór de wedstrijd begint. Allereerst moest Bart “De doelman waar de selectie jaloers op is” Bongers uit zijn bedje gebeld worden voor hij ten tonele verscheen. Toen Bart eenmaal in een auto geladen was vertrok de 14-man sterke selectie naar de mooiste stad in de regio Tilburg, Tilburg. Tilburg is sowieso een nachtmerrie als het op navigeren aan komt, maar als de TomTom Tom Meijs ook nog eens door het water heen stuurt kun je niet anders concluderen dat je verkeerd bent gereden.

Eenmaal op het sportpark aangekomen werd al snel duidelijk dat de organisatie van de thuisploeg wist wat voor vlees ze in de kuip hadden. De verdwaalde voetballende jeugd werd van het veld gejaagd, waarna de hoofdact van de dag kon beginnen. Binnen een paar minuten was het al raak. Een mooi uitgespeelde aanval door Lucas en Stijn stuitte nog op de Tilburgse defensie, waarna Ferry zijn kans schoon zag voor een Afstandsschot™©. Na de openingstreffer verdween hij even uit het zicht. In de rust vroeg onze verslaggever waarom hij even van het speelveld verdween.

-

“Ferry, na de openingstreffer was je even onzichtbaar. Zigo kon zelfs de gelijkmaker binnentikken man! Wat was je aan het doen?!”

“Effe twee extra douches installeren joh. Slaat toch nergens op dat ze in die kleedkamer maar twee douches hebben. Wat was het adres van die club, dan stuur ik de factuur vanmiddag wel op.”

“Boven Vredenburgpassage 128, 3511 WR Utrecht”

“Dankjewel!”

-

Na de gelijkmaker van de thuisploeg kon ODC weer van voor af aan beginnen. Na ruim een kwartier spelen werd Loek “Verrek, als ik een beetje tijd krijg lukt het allemaal wel” Schellekens onderuit gehaald aan de rechterflank. Uit de daaropvolgende vrije trap kwam de bal bij Bram “Broer van Loek” Schellekens terecht. Bram kreeg de bal bij Frank Faes die bij de tweede paal klaarstond om de 2-1 te maken.

Lucas wist kort daarna te profiteren van een mooi uitgespeelde aanval en een assist van Frank. Voor de tweede keer in zeer korte tijd mocht de keeper van Zigo vissen. Na de 1-3 gingen de Tilburgse koppies hangen en leek het erop dat de gereedschapskist van Ferry goed van pas zou komen (om het doelsaldo op te schroeven red.). In de essentie een simpel plan, met maar twee stappen: 1) Kansen creëren; 2) Kansen afmaken. Stap 1 verliep de hele wedstrijd voorspoedig. Stap twee bleek bij afwezigheid van Winkelhaak, Welvaarts, De mannen van Glas en Smiguel lastiger dan verwacht. Voorzetten van alle kanten werden gemist, naast geschoten, over geschoten of eerst 30x hooggehouden met het hoofd. De ban werd gebroken toen gelegenheidslinkshalf Goofy naar binnen trok en de trekker overhaalde om de keeper te verschalken voor de 1-4.

In de tweede helft was de organisatie bij de Tilburgers helemaal ver te zoeken. Toegegeven, dat is ook lastiger met 10 man, maar wordt extra bemoeilijkt wanneer je geen opstelling hebt. Dan is het wel de kunst om daarvan te profiteren, hetgeen in de tweede helft erg effectief (niet efficient) werd gedaan. Ondanks het lage conversiepercentage liep de score al snel op tot 1-9. De lowlights zal ik u besparen.

Volstaat te zeggen dat Ferry uiteindelijk 4 goals gemaakt heeft, Frank 3, Lucas 1 en Goofy 1. Dat de dubbele cijfers niet gehaald werden mag een wonder heten, maar met 9 goals mag je in principe niet klagen. Volgende week staat Real Lunet op het programma. De rode lantaarndrager tegen de koploper is op papier een whitewash, maar in de zesde klasse kan vanalles gebeuren, voetballen doe je niet op papier en je wordt kampioen tegen de kleintjes.