ODC verstevigt koppositie na winst op Wilhelmina

ODC heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan. In Den Bosch werd moeizaam met 0 - 1 gewonnen van Wilhelmina door een treffer van uitblinker Anir Mairouche. In Liempde speelde de concurrentie tegen elkaar en won Essche Boys met dezelfde cijfers van DVG. Daardoor is ODC uitgelopen op de achtervolgers. De ploeg van trainer Piet Drijvers staat nu steviger aan kop met 33 punten uit 14 wedstrijden. Essche Boys en DVG staan daar resp. 4 en 6 punten achter.

In de heenronde voor de winterstop bleek Wilhelmina een lastig te bespelen tegenstander. ODC kwam destijds in eigen huis niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. Op papier zou het een lastige uitwedstrijd kunnen worden voor de Molenwijkploeg. Op het Bossche kunstgras waren de tricolores in de beginfase echter de bovenliggende partij zonder dat dat grote kansen opleverde. Dat veranderde in de 25e minuut toen Tijn Trommelen de bal goed voor het doel bracht. Sjoerd van Lokven speelde vervolgens Anir Mairouche aan die eerst nog op keeper Van den Besselaar stuitte maar in tweede instantie het net vond: 0 - 1. Meer Boxtelse doelpunten hingen er op dat moment in de lucht. Daarbij zorgde Trommelen met zijn acties over links steeds voor veel gevaar. In de 39e minuut zette Just van Wijk met een uitstekende dieptepass Stijn Pijnenburg vrij voor de keeper. De spits mikte de bal echter over het doel. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de gelijkmaker maar Stef van der Heijden schoot in kansrijke positie naast.

Na rust verslapte ODC wat en namen de Bosschenaren meer het initiatief. De tricolores speelden een stuk slordiger dan voor de pauze en creëerden nauwelijks nog kansen. Eén van de weinige wapenfeiten was een schot van Pijnenburg in de 68e minuut dat rakelings over ging. In de 74e minuut kreeg een speler van Wilhelmina zijn tweede gele kaart dus leek het gedaan met de spanning in de wedstrijd. Maar het omgekeerde gebeurde. ODC maakte het zichzelf onnodig moeilijk door niet de rust te bewaren om de man-meer-situatie uit te spelen. Ondoordachte overtredingen leidden in de slotfase nog tot enkele gevaarlijke vrije trappen voor de gastheren. Gelukkig bleef de Boxtelse defensie overeind en konden de drie punten na een ruime blessuretijd mee naar huis worden genomen.

Ondanks de matige slotfase kunnen de Boxtelse supporters tevreden zijn met het behaalde resultaat. Daar komt nog bij dat de uitslag van de wedstrijd in Liempde er voor heeft gezorgd dat het verschil met de achtervolgers groter is geworden. Maar we zijn er nog lang niet. Elke week zal er opnieuw weer voor de punten geknokt moeten worden. De eerstvolgende wedstrijd speelt ODC aanstaande zondag 10 maart. Hekkensluiter RKKSV komt dan op bezoek in Boxtel. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart