ODC voor rust al voorbij Essche Boys

ODC heeft de tweede bekerwedstrijd met 3 - 0 gewonnen van Essche Boys. Op sportpark Molenwijk was die stand al bij rust bereikt. Lex van den Biggelaar en Sjoerd van Lokven (2x) zorgden voor de doelpunten. Na rust verzuimden de tricolores om de score verder op te voeren. Om door te komen in het bekertoernooi zal er volgende week uit bij Den Dungen gewonnen moeten worden.

ODC begon maar matig aan het bekertoernooi. Vorige week zondag werd er met 0 - 0 gelijkgespeeld tegen vijfdeklasser LSV. Tegen Essche Boys kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch de gelegenheid om één en ander recht te zetten. ODC moest het doen zonder de nog geblesseerde keeper Jordy van der Zande. Ook Remco Schellekens en Roel van Lokven verschenen wegens blessureleed niet aan de aftrap. De tegenstander uit Esch leverde aan het einde van het vorig seizoen een uitstekende prestatie door met een jong team via de nacompetitie promotie naar de vierde klasse af te dwingen.

In de zevende minuut kreeg ODC de eerste mogelijkheid. Lex van den Biggelaar had aan de linkerkant een prima actie in huis waarbij de bal via een Essche verdediger bijna in het eigen doel ging. Meteen daarna kreeg Essche Boys een eerste kans. Bij een voorzet van Luuk Wolfs probeerde Luuk van Velthoven de bal achter het standbeen langs in het doel te werken. Robbie Roelofs doorzag het en bracht namens ODC redding. Daarna kregen de tricolores diverse kansen. Bij een scrimmage voor het Essche doel kregen eerst Joep Timmermans en later Yassine Rouadi de bal niet in het net. Even later redde Essche Boys-keeper Bram Schoenmakers twee keer goed bij schoten van respectievelijk Tijn Boons en Joep van der Meijden. In de 22e minuut was het dan eindelijk raak. Van der Meijden lanceerde vanaf links Lex van den Biggelaar die de bal controleerde en bekwaam afrondde: 1 -0. Een goed blok van Ken van Wanrooij voorkwam dat Rouadi enkele minuten later de tweede Boxtelse treffer kon scoren. Maar die tweede treffer kwam er alsnog. In de 27e minuut krulde Jasper Vorstenbosch een vrije trap tegen de paal. De terugspringende bal kwam via-via bij Sjoerd van Lokven die verwoestend uithaalde: 2 - 0. In de fase die volgde voorkwam doelman Schoenmakers met een paar uitstekende ingrepen meerdere Boxtelse treffers. Hij kon echter niet voorkomen dat de tricolores op slag van rust toch nog op 3 - 0 kwamen. Bij een goed uitgespeelde aanval was het Sjoerd van Lokven die een pass van Van den Biggelaar succesvol afrondde.

Na de pauze ging ODC direct op zoek naar meer treffers. Van der Meijden was in de 47e minuut dicht bij de 4 - 0 maar weer was het Schoenmakers die dat voorkwam. Er volgden nog meer kansen maar het ontbrak de ODC-ers in de tweede helft aan scherpte in de afronding. Naarmate het duel vorderde, lukte het Essche Boys steeds vaker om zich onder de druk uit te voetballen. De kersverse vierdeklasser kreeg in de persoon van Luuk Wolfs in de slotfase nog een kans op een eretreffer maar Roelofs voorkwam dat met een goede ingrijp. Uiteindelijk werd er in het tweede bedrijf niet meer gescoord en bleef het bij 3 - 0. Vermeldenswaardig is nog het debuut in ODC 1 van de 16-jarige Jitze van Esch die het als linksachter zeer verdienstelijk deed in het laatste halfuur.

Volgende week zondag 15 september speelt ODC de derde en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi uit bij Den Dungen (aanvang 14.30 uur). Om verder te komen zal er gewonnen moeten worden.

Auteur: SJef Engelbart