ODC weer aan kop na sterke tweede helft

ODC heeft hele goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Zelf wonnen de tricolores met 3 - 1 van Buren terwijl de naaste concurrentie (DVG en Essche Boys) onderuit ging. De eerste helft verliep moeizaam en de ploeg van trainer Piet Drijvers ging zelfs met een 0 - 1 achterstand de rust in. In de tweede helft werd er orde op zaken gesteld. Doelpunten van Stijn Pijnenburg (2x) en Jop Broeren zorgden voor de overwinning. Na 13 wedstrijden staat ODC met 30 punten weer alleen aan de leiding.

In de eerste competitiewedstrijd sinds drie weken was laagvlieger Buren de tegenstander van ODC op sportpark Molenwijk. In de uitwedstrijd in Gelderland was de Boxtelse ploeg aan het begin van het seizoen niet verder gekomen dan een 1 - 1 gelijkspel. Ze hadden dus wat recht te zetten. De eerste kansen waren voor ODC. Jop Broeren had in de negende minuut een goede actie in huis maar stuitte op de keeper Wesley Broekhuizen. Even later kwam Aerd van Brunschot in kansrijke positie te staan maar ook hij wist het net niet te vinden. In de 18e minuut leed ODC balverlies op het middenveld. De gasten sloegen vervolgens uit de omschakeling toe via Ryan van Essen: 0- 1. In het vervolg van het eerste bedrijf lukte het de thuisploeg niet meer om grote kansen te creëren waardoor het team van trainer Drijvers met een achterstand naar de thee ging.

In de tweede helft kwam ODC een stuk beter voor de dag. Cruciaal daarbij was het inbrengen van Stijn Pijnenburg in de 55e minuut. Hij stond pas enkele minuten in het veld toen hij met een voorzet Broeren bediende die daarna raak schoot: 1 - 1. In de 64e minuut kwam ODC verdiend op voorsprong. Het was Pijnenburg die zelf de bal veroverde en vervolgens overtuigend in de lange hoek de 2 - 1 binnenschoot. Vier minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na een pass van captain Sjoerd van Lokven kwam opnieuw Pijnenburg in balbezit. Met de buitenkant van de schoen krulde de jonge aanvaller de bal over de keeper in het doel: 3 - 1. Buren probeerde in het resterende deel van de wedstrijd nog wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een inzet in de 78e minuut die door keeper Robbie Roelofs met een katachtige reactie uit het doel werd gehouden. Vlak voor tijd viel ook nog bijna het vierde Boxtelse doelpunt maar de treffer van Teun Timmermans werd wegens buitenspel afgekeurd.

Door de overwinning en de resultaten op de andere velden zijn de Boxtelaren weer terug aan kop. De voorsprong op DVG bedraagt drie punten. Volgende week zondag 3 maart gaat ODC in Den Bosch op bezoek bij Wilhelmina. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart