ODC wint eenvoudig in Hurwenen

Het werd een makkelijke middag voor de tricolores tegen HRC’14. Zonder echt groots te spelen won de ploeg van trainer Piet Drijvers in Hurwenen met 0 - 3 door doelpunten van Jop Broeren, Tijn Trommelen en Tijn Boons. Na 7 wedstrijden is ODC nog steeds lijstaanvoerder en is het als enige in deze competitie nog ongeslagen.

Nooit eerder speelde ODC tegen HRC’14. De in 2014 na een fusie ontstane Hurwenen-Rossum-Combinatie promoveerde afgelopen seizoen vanuit de 5e klasse. De tricolores waren daarom op voorhand favoriet maar dat is natuurlijk geen garantie voor de drie punten. ODC was vanaf het begin de bovenliggende partij. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de Boxtelse ploeg de kans om op voorsprong te komen. Stijn Pijnenburg speelde zich goed vrij maar besloot op het laatste moment om niet zelf te schieten en de bal af te leggen op een medespeler die daar niet op rekende. In de 20e minuut viel de verdiende openingstreffer. Een verre ingooi van Pijnenburg bereikte Jop Broeren die de bal knap controleerde en van dichtbij keeper Sjors Nendels het nakijken gaf: 0 - 1. Op het zware veld behield de jonge Molenwijkploeg de controle en kwamen er kansen op meer doelpunten. Na een snelle uitval zette Pijnenburg Tijn Trommelen vrij voor het doel maar doelman Nendels voorkwam een volgende treffer. Op slag van rust liet Pijnenburg zich opnieuw zien, dit keer met een schot van ver dat maar net over ging.

Na de pauze veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. ODC ging steeds nadrukkelijker op zoek naar een tweede treffer maar aanvankelijk viel die niet. Teun Timmermans zag zijn inzet van dichtbij in de handen van Nendels belanden en een kopbal van Dirk van der Struijk werd door de HRC-doelman met veel moeite over getikt. In de 55e minuut was het dan eindelijk weer raak. Broeren gooide de bal vanaf rechts achter de verdediging precies in de voeten van Trommelen die het knap afrondde: 0 - 2. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. HRC’14 wilde wel maar kon niet en ODC kreeg kans op kans om de score verder op te voeren. In de 65e minuut strandde Bart van de Pas op de keeper na een vlot lopende aanval over links. Hetzelfde overkwam Lennart Sannen enkele minuten later. Het was tenslotte Tijn Boons die vlak voor tijd toch nog een derde Boxtels doelpunt op het scorebord zette. Na een afgeslagen aanval knalde hij de bal vanaf een meter of 20 laag en zuiver bij de linkerpaal binnen: 0 - 3.

Voor ODC is dit de vierde zege op rij en de zevende achtereenvolgende wedstrijd vanaf de competitiestart die niet wordt verloren. Daarmee staat de ploeg van trainer Drijvers bovenaan de ranglijst met 17 punten uit 7 duels. Dat zijn twee punten meer dan DVG waarbij moet worden aangetekend dat de Liempdenaren een wedstrijd minder hebben gespeeld. Of de tricolores deze goede reeks een vervolg kunnen geven, zal volgende week zondag 19 november moeten blijken. De tricolores ontvangen dan op eigen terrein buurman Essche Boys. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart