ODC wint en pakt welverdiende titel

ODC is kampioen geworden door zelf met 2 - 1 te winnen van BVV terwijl naaste concurrent DVG onderuit ging bij Wilhelmina. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de tricolores nu niet meer te achterhalen. Daardoor speelt het team van trainer Piet Drijvers volgend seizoen weer zoals het hoort in de derde klasse.

Er was een scenario denkbaar dat ODC deze zondag al de titel kon binnenhalen. Dan moest er op de eerste plaats zelf gewonnen worden van BVV en hopen op verlies van DVG. De Boxtelse ploeg ging tegen BVV voortvarend van start en creëerde in de beginfase de ene na de andere kans. Al in de vierde minuut kwam Matai Seebregts oog in oog met BVV-keeper Coen Burg te staan. De jongeling schoot echter rakelings naast. Twee minuten later kopte Teun Timmermans een verre ingooi van Stijn Pijnenburg door op Sjoerd van Lokven. Maar de Boxtelse captain schoot de bal van dichtbij over het doel. BVV had tot dan toe nauwelijks iets laten zien. In de tiende minuut kwam daar verandering in toen Mohammed Majaiti de bal na een corner tegen de lat schoot. Daar kwam ODC goed weg. De Molenwijkploeg bleef vervolgens domineren maar de verdiende voorsprong bleef uit. Na een dik halfuur kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans. Tijn Trommelen gaf een voorzet op maat die door Timmermans van dichtbij over werd gekopt. Zo brak de rust aan met een veel sterker ODC maar nog zonder doelpunten.

Vijf minuten na rust werd de ban dan eindelijk gebroken. Bij een goed uitgevoerde Boxtelse aanval behield Pijnenburg het overzicht door zichzelf met een kapbeweging vrij te spelen. Meteen daarna werd hij door een Bossche verdediger onderuit gehaald en ging de bal op de stip. Van Lokven benutte de toegekende strafschop feilloos: 1 - 0. ODC wilde vervolgens doordrukken om de zege veilig te stellen. Kansen bleven komen maar werden niet verzilverd. Zo hadden Van Lokven en Timmermans het vizier niet op scherp staan en schoten ze vanuit kansrijke positie allebei hoog over. De bevrijdende 2 - 0 viel uiteindelijk in de 80e minuut. Trommelen zette goed door vanaf links waarna invaller Nick van der Heijden de bal over de doellijn gleed. De tricolores dachten in veilige haven te zijn maar maakten het zichzelf nog moeilijk door in de 89e minuut nog een tegentreffer toe te staan (2 - 1). In de slotfase was het nog even billen knijpen maar uiteindelijk bleven de drie punten in Boxtel.

Daarna was het wachten op de uitslag van Wilhelmina - DVG. Toen bleek dat DVG met 2 - 1 onderuit was gegaan, kon de champagne ontkurkt worden en het kampioensfeest van start gaan. ODC is na de degradatie van vorig seizoen weer terug in de derde klasse. Natuurlijk waren de tricolores dat aan hun stand verplicht maar zo eenvoudig is dat niet. Met slechts één nederlaag en een goede reeks na de winterstop is de titel meer dan verdiend voor de mannen van Piet Drijvers. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen maar die zijn voor ODC om des keizers baard. Op zondag 12 mei spelen de kampioenen om half drie thuis tegen RKVSC. De laatste wedstrijd van het seizoen wordt op maandag 20 mei (2e pinksterdag) gespeeld. ODC gaat dan in Liempde op bezoek bij DVG.

Auteur: Sjef Engelbart