ODC wint maar maakt het zichzelf nog bijna moeilijk

ODC heeft de eerste competitiewedstrijd met 4 – 2 gewonnen van SC Elshout. Het leek een makkelijke middag te worden voor de tricolores die na ruim een half uur spelen al met 2 – 0 aan de leiding gingen door doelpunten van Dirk van der Struijk en Sjoerd van Lokven. Er hing een hoge score in de lucht maar de tricolores misten te veel kansen waardoor ze de tegenstander in leven lieten. Na ruim een uur spelen, scoorde SC Elshout vanuit het niets twee keer binnen een minuut. De ploeg van trainer Piet Drijvers zette het in het laatste kwartier alsnog recht via Stijn Pijnenburg en Teun Timmermans.

ODC leek klaar voor de start van de competitie nadat ze zich vorige week – weliswaar met moeite – hadden gekwalificeerd voor de volgende bekerronde. De eerste wedstrijd werd op eigen veld gespeeld tegen SC Elshout. De tricolores waren vanaf het begin veel sterker maar hadden moeite met het benutten van de kansen. Al in de eerste minuut had captain Sjoerd van Lokven kunnen scoren maar oog in oog met keeper Sam van den Besselaar schoot hij naast. Vlak daarna stuitte ook Ayoub Omair op de Elshoutse doelman en mikte Lennart Sannen in kansrijke positie over. In de 24e minuut was het dan eindelijk raak. Een voorzet vanaf links werd door de mee opgekomen Dirk van der Struijk laag en hard binnengeschoten: 1 – 0. Tien minuten later werd de score verdubbeld. Bart van de Pas lanceerde met een knappe pass Van Lokven die een tegenstander van zich afschudde en de bal van dichtbij in het net schoot: 2 – 0. De bezoekers wankelden en meerdere doelpunten hingen in de lucht maar ODC verzuimde om verder afstand te nemen waardoor er met 2 – 0 werd gerust.

Na de pauze was ODC nog steeds de betere ploeg maar werd er in een lager tempo gespeeld. SC Elshout kon daardoor wat gemakkelijker op de been blijven. Desondanks bleven er kansen komen voor de thuisploeg. Een schot van Teun Timmermans werd door de na rust ingevallen reservekeeper Gijs Simons knap gekeerd. Diezelfde Simons hield in de 55e minuut ook Jop Broeren van scoren af na een vloeiende Boxtelse aanval. De gasten uit Elshout hadden op dat moment nog geen enkele kans gehad maar daar waar de tricolores de kansen lieten liggen, scoorde Thomas Dankers in de 66e minuut bij de eerste de beste mogelijkheid: 2 – 1. Nog in dezelfde minuut lieten de gastheren zich verdedigend opnieuw aftroeven en stond het opeens gelijk: 2 – 2. Gelukkig voor de ODC-supporters zit er voldoende individuele klasse in de ploeg om dit soort situaties om te buigen. Want in de 73e minuut was daar opeens invaller Stijn Pijnenburg die met een prachtig schot vanaf links de 3 – 2 in de kruising schoot. In de slotfase raakte Van Lokven nog een keer de paal en was het uiteindelijk Timmermans die de marge weer op twee bracht door na een voorzet van Pijnenburg de 4 – 2 binnen te knikken. Dat was tevens de eindstand.

De eerste drie punten zijn binnen voor de ploeg van trainer Drijvers, al ging het wat moeizaam. Deze wedstrijd liet weer eens zien dat wanneer de gemakzucht er in sluipt, je het tegen elke tegenstander lastig kunt hebben. Hopelijk hebben de spelers daarvan geleerd. Volgende week zondag 1 oktober staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. ODC gaat dan op bezoek bij Buren. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart