ODC wint opnieuw en pakt de koppositie

ODC heeft op het eigen sportpark Molenwijk met 2 – 1 van Maliskamp gewonnen. Na een moeizame eerste helft scoorden de tricolores na rust binnen 20 minuten twee keer (doelpunten Tijn Trommelen en Teun Timmermans). De gasten kwamen nog terug tot 2 - 1 maar de Boxtelse voorsprong bleef uiteindelijk op het scorebord staan. ODC staat na de zege aan kop met twee punten meer dan DVG dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Om aansluiting te houden met de bovenste ploegen op de ranglijst was het voor ODC zaak om de thuiswedstrijd tegen Maliskamp winnend af te sluiten. Tegen de nummer 8 op de ranglijst bleek dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. De eerste helft was het voor de tricolores moeilijk om een gaatje in de vijandelijke defensie te vinden. De bezoekers hielden de ruimtes klein en waren in de persoonlijke duels vaak net wat feller dan ODC. Echte grote kansen vielen er daarom voor de pauze nauwelijks te noteren. Dat veranderde na de thee. Zowat vanaf de aftrap werd Tijn Trommelen gelanceerd die vervolgens Sjoerd van Lokven de uitgelezen mogelijkheid gaf om de score te openen. De Boxtelse aanvoerder kopte de bal echter over het doel. Vlak daarna wist Maliskamp-doelman Daviyo van Ven met moeite een schot van Jop Broeren te keren en raakte Van Lokven de paal na een schot vanuit de rebound. De 1 – 0 hing in de lucht en na een klein uur spelen viel die dan ook. Dirk van der Struijk zette aan de rechterkant goed door waarna zijn voorzet door Trommelen keihard tegen de touwen werd geschoten: 1 - 0. Nadat een inzet van Stijn Pijnenburg door keeper Van de Ven met moeite over de lat werd getikt, kreeg de Molenwijkploeg in de 64e minuut een corner te nemen. De hoekschop belandde in doelmond van Maliskamp waar Teun Timmermans het overzicht behield en de 2 - 0 binnenkopte. Enkele minuten later werd de marge weer teruggebracht naar één doelpunt. Een hoog schot van ver ging over iedereen en alles heen en verdween achter Robbie Roelofs in het Boxtelse doel: 2 - 1. Vanaf dat moment maakten de tricolores het zichzelf moeilijk door de bal steeds veel te snel weer kwijt te raken. De gasten voelden dat er misschien nog wel een treffer in zat en gingen verder naar voren spelen. Een kwartier voor tijd voorkwam Roelofs de gelijkmaker door een laag schot uit de linkerbenedenhoek te tikken. In de slotfase verzuimde ODC om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo kreeg Pijnenburg nog een goede kans na een vrije trap van Van der Struijk maar de jonge aanvaller kon net niet de goede richting vinden. De opluchting aan Boxtelse zijde was groot toen de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd floot en ODC opnieuw drie punten bij kon schrijven.

De equipe van trainer Drijvers staat nu op papier aan kop met 14 punten uit 6 wedstrijden. Dat zijn 2 punten meer dan DVG dat een wedstrijd minder heeft omdat er nog een gestaakt duel uitgespeeld moet worden. Volgende week zondag 12 november gaat ODC in Hurwenen op bezoek bij HRC’14. De aftrap is om half drie.

Auteur: Sjef Engelbart